Brent deg på dyre 815-numre før?
Teknofil
(Bilde: iStockphoto)

Brent deg på dyre 815-numre før?

Ny app viser deg hva du kan ringe istedenfor.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spesialnumre kan koste flere kroner per minutt å ringe til, og totalt sett utgjøre en betydelig post på telefonregningen til mange. Nå melder An.no at det har kommet en ny, norsk app som gir deg tilgang til numre du kan ringe til vanlig takst istedenfor de dyre spesialnumrene.

Utvikler Arman Vestad jobber til daglig som økonomisk rådgiver i NAV, og sier at han fikk inspirasjonen til appen der. Flere av de han snakket med der hadde nemlig fått høye mobilregninger uten å skjønne hvorfor. Det viste seg at spesialnumrene var en betydelig årsak. Han presiserer imidlertid at appen er et privat initiativ, og er ikke tilknyttet NAV.

Hvor mange «hemmelige numre» han har i databasen sin, sier han ingenting om. Vestad trekker likevel frem 02323 til Oslo Taxi og 06090 til Canal Digital som eksempler på servicenumre han mener du kan ringe til billigere. Flyselskapet Norwegian og 815-numre nevner han også i beskrivelsen av appen.

Oppdatert: Vi har ikke testet appen selv, men flere av våre forumbrukere sier etter publisering at de ikke synes den er verdt pengene.

Slik er grensesnittet i appen Ctrl Ring Smart.
Slik er grensesnittet i appen Ctrl Ring Smart.Foto: Google Play

Legger press på mobilselskapene

Appen heter Ctrl Ring Smart og finnes både til Android og iOS, til henholdsvis 19 og 21 kroner. Det er jo en liten utgift i seg selv, men hvis du ringer mange slike spesialnumre, kan det muligens ha noe for seg?

Vestad hevder selv at appen er laget for å få fokus på hvor dyre disse numrene kan være å ringe, og sier til An.no at han håper appen kan være med på å presse mobilselskapene til å sette ned prisen.

Hvis du ikke vil bruke penger på en app, finnes det også en nettside som skal gi deg samme informasjon. Den heter TLFNR, men er så vidt vi kan se ikke spesielt godt oppdatert.

Vi har ikke testet appen selv, men flere av våre forumbrukere sier etter publisering at de ikke synes den er verdt pengene.

Koster opp til fem kroner per minutt:
Nekter å si hvordan du kan unngå svindyre numre »

(Kilder:  An.no, Google Play, Apple App Store)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen