Brenselcellene kommer

Hitachi har lenge vært aktive i forskning på alternative energikilder, og nå har de greid å lage en fungerende prototype av en PDA som drives av hydrogen, metanol og oksygen.

Hitachis prototype får energi fra en brenselcelle, som inneholder ren metanol. Denne metanolen reagerer med oksygen og hydrogen som resulterer i at det blir generert strøm. En brenselcelle som er omtrent like stor som et AA-batteri inneholder nok metanol til å drive prototypen til Hitachi i fem timer.

PDA'en er på voldsomme 700 gram, noe som er dobbelt så stor som en tilsvarende enhet med vanlig batteri, men dette er i følge Hitachi bare imidlertidig. Selskapet antar at de har en ferdig enhet som kan slippes på markedet i løpet av neste år. Denne vil ha både lenger levetid på en enkelt brenselcelle og mindre dimensjoner enn prototypen.

Det er mange fordeler ved å bruke brenselceller istedet for batterier, for eksempel trenger man ikke å vente på lading, ettersom man bare kan fylle på ny metanol når man går tom. Brenselceller er også mye mer miljøvennlige enn batterier, som ofte inneholder giftstoffer og andre gasser som naturen har problemer med å bryte ned. Avfallstoffet i en brenselcelle består av rent vann.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen