Bremser WiFi-bygging

I mars skrev vi at et samarbeid mellom BaneTele og britiske The Cloud skulle gi nordmenn tilgang til WiFi-soner på alle landets togstasjoner. Nå ser utbyggingen ut til å ha stagnert.

De tre togstasjonene Oslo S, Nationaltheatret og Lillestrøm, har allerede fått WiFi-soner. Disse stasjonsene har fungert som BaneTele og The Clouds prøveprosjekter siden 1. april, og frem til 1. mai skulle sonene være åpne for gratis bruk blant togpassasjerene.

Nå er prøveperioden over, og resultatet har kanskje ikke vært like oppløftende som de to selskapene hadde håpet på. Grunnen til dette kan ligge i at prøveperioden, som skulle være gratis for brukerne, ikke var gratis likevel. I stedet har brukerne måttet betale omtrent de samme prisene som The Cloud opererer med på svenske togstasjoner.

Prisen for å få én times tilgang til WiFi-sonene på de tre togstasjonene, er 60 kroner. Vil du ha tilgang én hel dag, må du ut med 120 kroner. Ønsker du tilgang én hel måned, vil det koste deg 320 kroner.

Vil ikke snakke

Nå vil ikke The Cloud lenger uttale seg om prosjektet med norske togstasjoner, verken når det gjelder brukerstatistikk for de tre prøvestasjonene, eller fremtidsplaner.

I stedet kaster The Cloud ballen til BaneTele og Jernbaneverket, som også har noen ord med i spillet.

- Vi ønsker å kunne bygge ut videre til høsten, men det vil avhenge av hva Banetele og Jernbaneverket ønsker og hva vi kan tilby våre besøkende, sier Michael Fallén i The Cloud til digi.no.

Men også i BaneTele avventer man situasjonen. Selskapets salgsansvarlige, Torgeir Letting, bemerker at WiFi-sonene på togstasjoner ennå er et prøveprosjekt, og at de først vil se om folk er villige til å betale for tjenesten før det tilbudet utvides til å gjelde flere stasjoner.

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen