Brekker kjeven av SMS-skriving

En av SMS-madrassene til 118118. (Foto: ITN)
En av SMS-madrassene til 118118. (Foto: ITN)

At det er livsfarlig å skrive SMS samtidig som du kjører har de fleste forhåpentligvis fått med seg nå. Men visste du at det kan være nesten like risikabelt å skrive SMS mens du er ute og går?

Mange skader seg nemlig stygt når de skriver SMS samtidig som de vandrer utendørs. Ifølge en undersøkelse gjort av det britiske teleselskapet 118118, skadet hele 6 millioner briter seg mens de skrev SMS på åpen gate i fjor.

Med mobilen i hånden og øynene på skjermen går folk rett inn i både lyktestolper, søplekasser, skilt og annet som figurerer i bybildet. Resultatet er ifølge Life style extra alt fra pinlige blåmerker til brukne neser og kinnbein. Ved ett tilfelle skal en mobilbruker til og med ha pådratt seg brudd i hodeskallen.

Eget felt i gata?

Én fjerdedel av de drøyt tusen som deltok i undersøkelsen til 118118, var positive til et eget "SMS-gjengerfelt" hvor alle mobilbrukere er sikret fri vei utenom lyktestolper og andre farer. I "SMS-gjengerfeltet" ble det foreslått at en farget linje langs veien skulle holde mobilteksterne på rett spor.

I lys av studien har 118118 fått laget spesialdesignede madrasser som er hengt opp på de lyktestolpene i London som skal være mest ulykkesbringende. Nå skal forskere studere hvor mange av disse madrassene som faktisk kommer til nytte, før liknende løsninger eventuelt blir anbefalt til resten av landets byer.

(Kilder: Mobil.se, Life style exstra, Cellular-news)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen