Brazos uteblir

AMD lanserte sin Fusion-teknologi noe tidligere i år, der de smeltet sammen grafikkprosessor og hovedprosessor i en brikke. Formålet var en enhet, omtalt som APU (Accelerated Processing Unit),

I første omgang er det Brazos som er lansert, en plattform for bærbare datamaskiner og enklere skrivebordsmodeller. Brazos består igjen av seriene Ontario for de virkelig strømgjerrige modellene og Zacate som skal by på litt mer krefter. Begge to kjører med to Bobcat-kjerner under panseret og kombineres med brikkesettet Hudson-M1.

Ontario har en TDP på 9 watt, og kommer med frekvenser på 1,2 GHz og 1,0 GHz, der sistnevnte er en enkelkjernemodell. Begge har en grafikkprosessorfrekvens på 280 MHz.

Zacate er kanskje den mest spennende, med E-240 på 1,5 GHz og E-350 på 1,6 GHz. Begge har en grafikkprosessorfrekvens på 500 MHz og en TDP på 18 watt.

Zacate er også den modellen som skal kjempe i Intel Atom-markedet, med andre ord på små og søte hovedkort. Problemet er bare at disse utblir på markedet.

Prisene ser ut til å starte på rundt 900 kroner, altså hakket over de rimeligste Atom-variantene. Derfra strekker prisene seg opp til 1500 kroner.

Heldigvis har vi fått oss et testkort. Og en sammenligning mot Intel Atom D525 er på vei.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen