Brannmur på steroider

De tre modellene går etter modellnavnene ASA5580 med endelsene -20 og -40. 20-utgaven finnes i to modeller med navnene Remote Access VPN Bundle og Security Appliance. 40-modellen vil ha en brannmurytelse på imponerende 10 Gbps. Ytterligere spesifikasjoner viser at den takler to millioner samtidige sesjoner, 750 000 brannmurregler og 150 000 nye sesjoner i sekundet.

De mindre modellene har en brannmurytelse på 5 Gbps og en million samtidige sesjoner og til slutt 90 000 nye sesjoner pr sekund. Alle tre modellene takler 10 000 VPN-brukere via SSL-VPN eller IPSec, og dette kan økes ved å koble flere ASA-bokser sammen i en klynge.

- De nye toppmodellene er ment for bedrifter med behov for svært høy ytelse. Mange organisasjoner sliter i dag med å holde tritt med den enorme trafikkveksten i nettverket. Belastningen i eksisterende sikkerhetsinfrastruktur blir ofte for stor, noe som gjør at IT-avdelingene ofte ikke greier å levere sikkerhetstjenester som er gode nok, sier Kent Støvne, Product Sales Specialist, Security, i Cisco Norge.

- Med ASA 5580-serien tilbyr vi disse organisasjonene høy ytelse og skalerbar nettverkssikkerhet for opptil 10 000 brukere, fortsetter Støvne.

ASA-plattformen fra Cisco er en avansert brannmur med IPS (Intrusion Prevention System) og innholdssikkerhet (webfiltrering, antivirus, antispyware, antispam og antiphishing). De billigste modellene kan fåes fra 2500 kr, men prisen på de nye modellene er ikke nevnt i pressemeldingen.

For en oversikt over de forskjellige ASA-modellene, ta en titt på Ciscos hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen