Brannfare for din Nokia

Etter at over Nokia har opplevd at det har vært omtrent 100 tilfeller av overoppheting av sine BL-5C-batterier tilbyr de nå brukerne sine å bytte batteri. Ifølge Nokia har brukerne kunnet oppleve at batteriene har blitt altfor varme, etter en kortslutning mens de har blitt ladet opp.

Les også:

- Unngå mobilfarene
- Mobilen eksploderte
- Lynet traff mobilen

Bare 46 millioner

BL-5C-batteriet til Nokia er brukt i en lang rekke av mobilene til selskapet, og det er produsert over 300 millioner eksemplarer av batteriet. Problemene gjelder imidlertid ”bare” de 46 millioner batteriene som ble produsert av Matsushita Battery Industrial mellom desember 2005 og november 2006.

Bekymrede Nokia-brukere kan bytte ut batteriene sine dersom de er i faresonen. Av de 100 tilfellene har det imidlertid ikke blitt rapportert om alvorlige skader på hverken personer eller utstyr.

- Vi ønsker å vise at vi tar problemet på alvor og vil være proaktive. Derfor tilbyr vi nå å bytte ut alle batteriene som kan ha denne svakheten, sier serviceansvarlig i Nokia, Anders Larsson til Mobilen.no.

Identifiser batteriet ditt

De aktuelle batteriene er merket med ”Nokia” og ”BL-5C” på fronten, mens det på baksiden kan sees en Nokia-logo nær toppen og en 26-sifret identifikasjonsnummer nær bunnen. Den 26-sifrede koden kan oppgis til Nokia for å finne ut om et av de aktuelle batteriene sitter i din mobil.

denne nettsiden kan du sjekke om ditt batteri er i fare, eller lese mer om batteriproblemene til Nokia.

Blant mobilene som benytter dette batteriet er: Nokia 6030, Nokia 6086, Nokia 6230, Nokia 6630, Nokia 6680, Nokia 6820, Nokia 7610, Nokia N70, Nokia N71, Nokia N72, Nokia N91, Nokia E50 og Nokia E60.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen