Bra PCIe-salg for ATI


PCIe-kort som Radeon X300 selger godt

Salget av PCIe-baserte GPUer går nå så bra for ATI at de stadig øker produksjonen, og selskapet tror nå at PCIe vil stå for 40 prosent av alle grafikkbrikkene deres før året er omme. ATI har som eneste grafikkortprodusent lansert en helt ny serie med PCIe-brikker, i motsetning til NVIDIA som simpelthen satte en AGP-til-PCIe-bro på GeForce FX-brikkene sine.

ATI gikk også nylig inn i en bundlingsavtale med Intel, der grafikkortene deres skal selges sammen med PCI Express-hovedkortene til Intel. Selv ikke tilbakekallingen av 915-hovedkort tidligere i år gjorde noe særlig innhogg i ATIs salg av PCIe-kort, i følge nettstedet Digitimes.

Takket være spesielle promoveringer som dette, rettet mot OEM-produsenter, har ATI sin markedsandel for "frittstående" skjermkort i desktopmaskiner økt til 46 prosent i andre kvartal, mot 43 prosent i første, skriver Digitimes i dag.

Selskapet venter at mesteparten av pågangen fremover vil komme nettop fra systembyggere og OEM-produsenter som bygger maskiner basert på Intels PCI Express-brikkesett. Men også salget av separate grafikkort i butikkene ventes å ta seg opp etterhvert som flere bytter til nye plattformer.

Les mer om ATIs grafikkort i X-serien for PCI Express her.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen