TEST: Bra miniskriver fra Canon
Test

Bra miniskriver fra Canon

Testen er utført av vår samarbeidspartner ITpro.

Canon har nå utstyrt deres nyeste toppmodell i CP-serien med både fargeskjerm og 13-i-ett minnekortleser.

Selphy CP730 er en rendyrket fotoskriver i miniatyr, og er ikke beregnet som erstatning til den tradisjonelle skriveren.

Desig og konstruksjon

Vi har tidligere testet forgjengeren Selphy CP600 her, og dette er to svært like skrivere når det gjelder utforming og grunndesign.

Det finnes derimot noen forskjeller, blant annet har CP730 flere funksjonstaster, uttrekkbar USB-mini kabel, 2-tommers LCD-display og skriveren er også noe mindre og lettere enn forgjengeren.

I front har du en avtakbar papirmater, mens det på baksiden er plass til et avtakbart batteri.
På den måten klarer Canon å holde vekten nede og gjøre det enklere å flytte rundt på skriveren.

Det vi savner er et enda større LCD display, etter som skriveren er dedikert til fotoutskrifter.

En annen ting vi reagerer litt på er kvaliteten på displayet, for mens vi nærmest drukner i sylskarpe displayer på mobiltelefoner og digitalkameraer, er Selphy CP730 sitt display noe kornete. Vi kunne ønsket oss en noe høyere kontrast, uten at vi derfor skal påstå at displayet er dårlig.

Oppsett

SELPHY CP730 er som sine forgjengere, svært enkle i klargjøring for utskrift, og skal du ikke redigere eller endre noe på utskriftsinnstillingene, er det bare å kople til kameraet eller sende over bildet.

Du kan også skrive ut rett fra minnekortet, enten dette kommer fra digitalkameraet ditt eller mobiltelefonen.

Skriveren søker automatisk gjennom minnekortet etter bildefiler, og du kan navigere deg gjennom disse ved hjelp av tastene på skriveren.

 Du kan også forstørre opp eller kutte bort uønskede deler av bildet, og skrive ut kun en del av det ønskede bildet .

Mac-støtte

Du har også en modusknapp som lar deg skifte mellom 3 forskjellige utskriftsmoduser; Singel (enkelt), select (velg) og all (alle).

Bildene kan skrives ut med og uten ramme, eller  du kan printe 2, 4, 8 og 8 bilder med bildenummer under på ett ark. Du kan også legge til utskriftsdato og endre fargemodus mellom normal (avslått), sort / hvit, sepia, vivid og nøytral.

Enda en positiv side ved Selphy CP730 er støtte for utskrifter fra Mac
Sammen med driverne følger det også med en den ekstraprogrammer knyttet opp mot funksjonene til skriveren og noe som er mer beregnet for organisering av dine digitale bilder.


Skriveren har også støtte for utskrift fra WLAN og Bluetooth enheter, noe som riktignok forutsetter kjøp av ekstrautstyr.
Når du skal ut på tur, kan du koble på det avtagbare batteriet, og kvitte deg med lader- og ledningsmareritt når du skal ut på tur.


For de med fordommer mot direkteutskrifter hjemme kan vi trygt gå god for utskrift- og bildekvaliteten til Selphy CP730 hvor du vil få høykvalitetsutskrifter (også i postkortformat og med postkortbakside!) som du med god samvittighet kan ha hengende på veggen.
Det tar rundt 53 sekunder å skrive ut et bilde.

Konklusjon

Selv om skriverens funksjoner er begrenset til fotorelaterte utskrifter er det høy kvalitet vi blir presentert for i Selphy CP730.

At skriveren også har støtte for direkteutskrift fra minnekort og støtte for forskjellige utskriftsformat og fargeinnstillinger er noe vi setter pris på, selv om vi hadde likt integrert støtte for bluetooth.

Tross integreringen av fargedisplay lar vi oss ikke overvelde av verken størrelse eller skarphet i det vi ser. Selv om displayet i bunn og grunn er stort nok til sitt formål, hadde vi likt å se det enda et nivå større og med enda bedre kontrast.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen