Boxee kutter ut datamaskinen

Boxee kutter ut datamaskinen

Slutt på moroa for Mac OS, Linux og Windows.

Den populære mediesenteret Boxee kom i romjulen ut i versjon 1.5, og vil være den aller siste versjonen som du kan installere på en vanlig datamaskin. De som utvikler programvaren ønsker heretter å fokusere på versjoner til "smarte" TV-er, mobile enheter og naturligvis sin egen Boxee Box.

Fjerner sine røtter

Boxee tar seg med dette helt bort fra opphavet. Programmet er en avlegger av det kanskje enda mer kjente mediesenteret XBMC, og begynte altså som en ren mediesenter-applikasjon som kunne installeres på Mac OS, Ubuntu Linux og Windows.

Hvorvidt det er et smart trekk av Boxee å kutte ut vanlige datamaskiner er vi ikke sikre på. På den ene siden ser vi at den tradisjonelle stue-PC-en begynner å bli litt lang i tenna, spesielt når du nå får såkalte "system-on-a-chip" (SoC)-prosessorer med krefter nok til å kjøre video i Full HD.

Samtidig er det slik at Boxee med dette vender ryggen til den mest trofaste og ihuga gruppen av brukere. Uten disse til å prøve ut programvaren, gi tilbakemeldinger og ikke minst gjøre den populær i første omgang, ville nok ikke Boxee vært i den posisjonen den er i dag. Vil det kunne gjøres like godt fremover uten denne gruppens støtte?

Tilgjengelig ut januar

Boxee versjon 1.5 for Mac OS X, Ubuntu Linux og Windows skal være tilgjengelig på Boxees hjemmesider ut januar måned.

Men er du en av oss som foretrekker en fullblods datamaskin i stua kan det være greit å huske at det også finnes andre alternativer. Både XBMC og Plex kan nevnes som gode alternativer.

Kilde: Boxee Blog

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen