Test

Bose Quiet Comfort 2

SPESIFIKASJONER

Vekt: 180 gram
Ledning: 100 cm
Tilkoblinger: Liten/stor jack
Impedans: Ikke oppgitt .
Frekvensområde: 20 Hz - 20 kHz
Følsomhet: Ikke oppgitt.
Annet: Støydemping

SPESIFIKASJONER

Vekt: 180 gram
Ledning: 100 cm
Tilkoblinger: Liten/stor jack
Impedans: Ikke oppgitt .
Frekvensområde: 20 Hz - 20 kHz
Følsomhet: Ikke oppgitt.
Annet: Støydemping

La det være sagt med en gang: Bose QuietComfort 2 (QC2) er ikke et hodesett for folk flest. Det er blant de suverent dyreste i prisguiden vår. Selv testvinneren fra vår test av høykvalitets-hodesett, Beyerdynamic DT 770, er billigere.

Perfekt komfort
QC2 er skremmende komfortabelt. Hvorfor lager ikke alle produsentene hodesettene sine slik? Du merker knapt at du har det på, og kan sitte med det i timevis, uten å bli verken klam, svett eller sår.

Både overflaten på selve klokkene, samt innsiden av bøylen, er dekket av behagelig, sort skinn. Dette er igjen dempet med myke, behagelige puter under. Så komfortablet er settet at vi ofte bare satt med det på uten å høre på musikk, bare for å stenge lyden ute.

QC2 er suverent komfortable.
QC2 er suverent komfortable.

Stilig
En stor del av målgruppen for QC2 er nok utgjort av forretningsreisende og andre som flyr mye. Designen er derfor ikke av de aller mest spreke og ufordrende. Avmålt eksklusivt, passer kanskje bedre å si. Det er rent, nøytralt, uten skarpe kanter eller rare utstikkere. Det eneste som bryter linjene er av/på-knappen, og inngangen for kabelen, men begge disse ligger fint i overflaten.

Settet består i all hovedsak av sort eller sølvfarget plast. Det er solid og grundig satt sammen, og tåler å bøyes og tøyes litt. Mangelen på metall i bøylen og i ledd gjorde imidlertid at vi var svært glade for den medfølgende bærevesken.

Lydkvalitet
Når du kjøper et hodesett til over to tusen forventer du topp lydkvalitet. Vi kan ikke ubetinget si at du får det med QC2.

Støydempingen medfører en viss susing. Ettersom det ikke går an å skru av støydempingen uten å samtidig skru av lyden helt, vil denne susingen være der også når det er ro rundt deg.

Dette er synd, fordi QC2 er åpenbart å stand til å produsere førsteklasses musikk. Hører du på litt bråkete musikk, eller har på høyt volum, er det snakk om krystallklare toner med skikkelig trøkk i. Så snart du skrur på klassisk eller noe lignende, må du imidlertid slite med susingen.

Mye ekstra
Ettersom QC2 er beregnet på reisende, følger det med allverdens ekstra plugger, slik at du skal kunne koble deg til de ulike utgangene som finnes på ulike flyseter og busser.

I tillegg kommer en kabelforlenger, overgang til stor jack, et ekstra batteri, og en solid boks/veske til å ha hodesettet i. Denne er så stor at den i tillegg har plass til en mp3-spiller opp i iPod-størrelse, og var veldig grei å ha med på reise.

Et diskre lys viser at QC2 er på.
Et diskrét lys viser at QC2 er på.

Støydemping
Vi har hatt QC2 med på busser, fly, på kontoret, på gata, og så videre. Konklusjonen er entydig: Dette fungerer. QC2 er et produkt av typen du ikke helt skjønner hvordan du klarte deg uten, når du har begynt å bruke det. De første gangene du tar det av deg under fly/buss-turen etter en tids bruk, får du helt sjokk. Var det så mye bråk her?

Det er hovedsaklig dyp, durende bakgrunnstøy som forsvinner. Prat og lignende blir dempet, men i litt mindre grad. QC2 fungerer også fint for den som bare ønsker å hvile og stenge ute støyen, uten å høre på musikk.

Støydemping krever batteri, og det blir derfor en ekstra ting å huske på turen. Etter snart to ukers bruk har imidlertid ikke lyset som skal indikere at det kun er fem timer igjen begynt å blinke, så QC2 er åpenbart ikke så veldig kraftsugen.

Konklusjon

Bose QuietComfort 2 innfrir svært godt på støyreduksjon i mange situasjoner. Du merker det svært godt på fly, der musikklytting nærmest er en umulighet med vanlige øreplugger. Med dette hodesettet kan du faktisk ha lyden på normalt nivå. I buss og bil er det også meget effektivt, og drukner ut det meste av trafikkstøyen.

I situasjoner med mer prat og høyfrekvent støy er ikke QuietComfort 2 fullt så effektivt. Det er best på å blokke ute during og dype basslyder. Likevel er det definitivt behagelig å bruke i summende kontorlandskaper eller på LAN. Selv om du ikke skal høre på musikk, er det herlig å bruke bare du vil ha ro og slappe av.

Lydkvaliteten lider imidlertid litt på grunn av støyreduksjonen. Det er en merkbar susing tilstede, spesielt under rolige partier. Denne er langt mindre generende enn den støyen som QuietComfort 2 faktisk blokkerer ute. Den gjør imidlertid at hodesettet ikke er særlig godt egnet til lytting i vanlige, rolige omgivelser.

Det er et alvorlig minus at man ikke kan skru av støydempingen og bruke dette som et normalt hodesett, og da slippe susing og spare batteri. Settet hadde da vært tilnærmet perfekt i sin klasse. Slik det er nå, spesielt med tanke på prisen, vil dette være et alternativ for de som reiser svært mye, eller trenger ro i masete omgivelser.

 


+ Meget god støyreduksjon på fly, buss og lignende
+ Svært komfortabelt å ha på seg
+ Innholdsrik pakke med ekstrautstyr


- Susing i bakgrunnen når man bruker det i rolige omgivelser
-
Trenger batteri
- Dyrt

Bose QuietComfort 2   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen