Sov, dukkelise...
Sov, dukkelise... (Foto: Bose)

Bose har sluppet øreplugger som ikke kan spille musikk

Satser på et søvnig publikum.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

26. juni: Oppdatert med norsk slippdato og pris,

Mange av oss har et eller annet forhold til Bose, selskapet som nok er mest kjent for sine støykansellerende hodetelefoner – sist med QC 35 II.

Men det er ikke bare hodetelefoner Bose driver med. De siste årene har nemlig også øreplugger fått en renessanse, og da kanskje spesielt den trådløse varianten. Etter å ha fått livets rett i en Indiegogo-kampanje har nå selskapets minste og letteste variant noensinne blitt sluppet på markedet. Si hei til Bose Sleepbuds.

Det eneste aberet med disse er at de ikke spiller musikk.

Ja, du hørte leste riktig. Så med en prislapp på to hundre og femti dollar, hva kan disse pluggene egentlig gjøre?

Avansert sov-i-ro

  Foto: Bose

Vel, det er en del som ikke så enkelt finner roen til å sove, og poenget med Bose Sleepbuds er å hjelpe til med nettopp dette. Med Bose-plugger tenker du kanskje at teknologien dreier seg rundt støykansellering, men det er ikke tilfelle her.

Sleepbuds benytter seg snarere av et veldig gammelt triks, nemlig bruk av behagelige «bakgrunnslyder» til å dekke over mer skjemmende lyd – eller for den saks skyld stillhet.

  Foto: Bose

Pluggene kommer derfor med ti innebygde lydspor, hvor vi blant annet finner klassikere som regn, vind, rennende vann og havbølger. I tillegg finnes interessant nok «brun» (Brownian) støy og mer moderne saker som lyden av en avfukter.

Ifølge Bose er lydsporene designet spesielt for å stoppe frekvenser der vi vanligvis finner ting som trafikk eller snorking. Det er også en volumkontroll og mulighet for å sette alarm – som i likhet med valg av lydspor gjøres via en mobilapp.

Lettvektere

  Foto: Bose

Bose Sleepbuds har en vekt på kun 1,4 gram og er lagd for å nærmest være vektløse i øret. Det skal heller ikke være noe problem å sove på siden uten at de lager ubehag.

Pluggene er oppladbare og skal holde koken i 16 timer. Det medfølgende etuiet holder en ekstra lading, som betyr 32 timer dersom du skulle befinne deg på et sted uten en Mikro-USB-lader.

Enn så lenge er Sleepbuds kun tilgjengelige i det store utlandet, men skal etter planen slippes på det norske markedet den 20. september. Prisen vil ligge et sted mellom 2500 og 3000 kroner.

Denne artikkelen er skrevet på en Raspberry Pi:
Hjelp, jeg bytter ut min stasjonære PC med en Raspberry Pi >>>

 

(Kilde: The Verge | Elektronikkbransjen)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen