Slik ser Bose første prototype av brillene ut.
Slik ser Bose første prototype av brillene ut. (Foto: Bose)

Bose-brillene som fokuserer på hva du hører i stedet for hva du ser

Den kjente HiFi-produsenten med ny tilnærming til smartbrillekonseptet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det amerikanske selskapet Bose, som spesialiserer seg på lydprodukter, har nå tatt steget inn i et nytt produktsegment. I en pressemelding har de nemlig avduket sine første «utvidet virkelighet»-briller, og de skiller seg ganske drastisk fra andre produkter i denne kategorien.

Den nye Bose AR-prototypen fokuserer nemlig – kanskje ikke helt overraskende – på lyd i stedet for visuelle elementer, som gjerne er det man forbinder med AR-teknologi.

Foto: Bose

Sporer bevegelser og sender info til øret

Måten dette fungerer på er at brillene sender relevant informasjon, for eksempel retningsbeskrivelser og opplysninger om omgivelsene, til brukeren i form av lyd. Brillene inneholder sensorer som sporer hodebevegelsene og bruker GPS-en i mobilen til å spore posisjonen, og sender informasjon på bakgrunn av disse dataene i sanntid.

Det hele skal være helt håndsfritt ifølge Bose. I tillegg, siden det tross alt er en lydspesialist som står bak brillene, skal produktet by på skikkelig solid lydkvalitet og egner seg godt til avspilling av musikk – og takket være sensorene kan man for eksempel bla gjennom låter ved å kun bevege hodet.

Selv om Bose har sluppet en prototype selv er det nye Bose AR-konseptet ment som en plattform som kan integreres i briller av andre produsenter, som kan bety at teknologien vil dukke opp i flere ulike brillemodeller – dersom konseptet omfavnes av bransjen.

Når vi vil få se briller som bruker Boses nye AR-plattform på det vanlige forbrukermarkedet er med andre ord fremdeles uvisst. Bose er imidlertid allerede i dialog med flere tredjeparter om integrasjon av teknologien, deriblant nyttige forbrukertjenester som TripAdvisor og Yelp.

Intel har lansert smartbriller som ikke ser helt «nerdete» ut »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen