Neida, dette er ikke vanlige solbriller.
Neida, dette er ikke vanlige solbriller. (DALiM)

Boses nye solbriller fungerer også som trådløse hodetelefoner

Her er Bose Frames.

Det har gått trekvart år siden lydproduktprodusenten Bose kunne lufte at de jobbet med en type AR-briller med fokus på lyd, og i en pressemelding har de nå dratt duken av produktet slik det kommer til å se ut.

  Foto: Mari Juliano

Bose Frames kaller de nyvinningen, og det er nok et navn vi straks kan legge på minnet – i hvert fall dersom de vil være i stand til å gjøre det Bose hevder de skal gjøre.

For selv om Frames ved første øyekast ser ut som et par vanlige solbriller, er dette ifølge Bose selv en revolusjonerende «ha-på-dings». I motsetning til Google Glass, som det kun var noen få «glassholes» som gadd å bry seg om til slutt, er altså Bose Frames en brille der lyden er noe av det viktigste.

Vel å merke når du skrur dem på. Ellers ser de ut som – og oppfører seg som – helt vanlige solbriller. De kommer i to stiler kalt Alto og Rondo, blokkerer 99 prosent av UV-strålene og veier ikke mer enn 45 gram.

Som trådløse hodetelefoner

  Foto: DALiM

Men så var det dette med lyd og AR da. For å ta lyden først, vil Frames fungere omtrent som et par trådløse hodetelefoner, men med kun 3,5 timers avspillingstid vil det være mer korrekt å tenke på dem som trådløse øreplugger.

Heldigvis skal de i det minste holde 12 timer på standby og kunne lades helt opp på under to timer. Er Bose smarte, lager de et etui med lademuligheter også.

Den oppmerksomme leser vil dog merke seg at Frames hverken har plugger eller noe annet som er ment å gå inn i eller dekke ørene. I stedet er har de puttet en liten «pakke» med lydproduserende komponenter inn i hver brillestang.

  Foto: Robert Tardio

Igjen ifølge Bose, skal dette være nok til å produsere helt privat lyd med potensiale til å gi «hakeslepp». Vi er ikke overbevist, men vi er spente på resultatet. Da vi testet Witt by Livalls smarte hjelm med lyd tidligere i høst, så vi verdien av å ha høyttalere som også lot oss kunne høre omgivelsene.

Innebygde mikrofoner, berøringsfelt og små knapper skal gjøre det enkelt å traktere brillene. Kompatible med Siri og Google Assistent skal de være også.

AR som lyd

Bose Frames i Alto-stil. Foto: Robert Tardio

Når Bose snakker om Frames som AR-briller, er det kun i form av lyd. Brillene forandrer altså ikke på hva du ser på noen som helst måte, men ettersom brillene også har bevegelsessensorer og kan bruke GPS-data fra mobilen, vil den omtrent vite hva du ser på.

Med de riktige appene vil du eksempelvis kunne få turistinformasjon eller retningsanvisninger når du er på farten.

Bose Frames i Rondo-stil. Foto: Robert Tardio

Dette vil kanskje være litt skuffende, men betyr også at Bose Frames ikke vil bli uanstendig dyre. Når de kommer på markedet i USA i løpet av januar måned neste år, har de en veiledende pris på 199 dollar.

Det betyr at de trolig vil koste i overkant av et par tusen kroner når de forhåpentligvis kommer på det norske markedet i løpet av våren 2019.

Sliter du med å sove?
TEST: Da kan Bose Sleepbuds være redningen >>>

(Kilde: Pressemelding)

(Bilde: Robert Tardio)
(Bilde: Robert Tardio)
  (Bilde: Mari Juliano)
  (Bilde: Robert Tardio)
  (Bilde: DALiM)
(Bilde: DALiM)
  (Bilde: DALiM)
(Bilde: Robert Tardio)
(Bilde: Robert Tardio)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen