Borderlands 3 vil selges eksklusivt på Epic Games Store frem til april neste år.
Borderlands 3 vil selges eksklusivt på Epic Games Store frem til april neste år. (Foto: 2K)

Borderlands 3 dropper Steam, skal selges eksklusivt i Epic Store

I alle fall i en periode.

Borderlands 3 skal selges eksklusivt på Epics spillbutikk Epic Games Store, meldte utvikler Gearbox Software sammen med lanseringen onsdag. 

Eksklusiviteten gjelder fra lansering i september og til og med april 2020. 

Mindre gjerrig enn Steam 

Epic satser hardt på sin spillbutikk for å ta opp kampen med giganten Steam, og tilbyr blant annet en større andel av kaka til utviklerne. Epic tar 12 prosent, Steam opptil 30 prosent av omsetningen til spillene som selges gjennom tjenesten. 

Epic Games Store frister med et nytt gratis spill annenhver uke for å tiltrekke brukere. Foto: Skjermdump

Epic-sjef Tim Sweeney har tidligere sagt til Ars Technica at dette sannsynligvis også vil bety lavere priser for kundene i fremtiden. 

Det hjelper selvfølgelig også på suksessen til spillbutikken at Epics megapopulære Fortnite kun er tilgjengelig på PC og Mac gjennom Epic Games Store.

Butikken har også sikret seg andre eksklusive titler, som The Division 2 og Metro Exodus, og markedsfører seg blant annet med at de vil gi bort et nytt spill helt gratis annenhver uke.

Fra og med torsdag er det The Witness som gis bort, i de to ukene før har det vært Oxenfree. 

Fortsatt magert utvalg 

Denne plansjen sendte Epic ut ved lanseringen av butikken. De tar seg betraktelig mindre betalt enn Steam gjør. Bilde: Epic Games

Utvalget i butikken er foreløpig tynt, spesielt sammenliknet med den vanvittige mengden (på godt og vondt) hos Steam. Det er med hensikt, ifølge Sweeney. 

– Vi kommer ikke til å være et sted som aksepterer alt fordi vi ikke tror at vi kan hjelpe disse spillene med å nå brukere. Så det kommer til å bli drevet av kvalitet, sier han til Ars Technica

Butikken kommer imidlertid til å åpne for spill utenfra etter hvert, men det blir tilsynelatende altså et trangere nåløye enn hos hovedkonkurrenten.

Epic Games Store støtter heller ikke mange av funksjonene Steam-plattformen har blitt populær for, men Epic har lagt ut en «roadmap» som viser funksjoner som nylig er lagt til og som kommer i fremtiden.

På kort sikt ligger blant annet skylagring og ikke minst videoopplasting direkte i butikken. 

Claptrap er tilbake i Borderlands 3. Foto: 2K

Fortsatt populært 

Borderlands 3 blir for øvrig også tilgjengelig på Xbox One og PS4. Som tidligere vil spillerne innta rollen som såkalte «vault hunters», og Gearbox lover over en milliard ulike våpenvariasjoner. Den endelige lanseringen skal skje 1. mai. 

Borderlands 2 fra 2012 skal for øvrig nå ha solgt mer enn 41 millioner kopier, og fortsatt er det mer enn en million unike spillere som spiller hver måned, ifølge utvikleren. 

Her er lanseringstraileren for Borderlands 3: 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen