Bør NRK lisensen opprettholdes?

Medievitenskap ved Universitetet i Bergen er ikke fornøyde med dekningen Kulturdepartementet og Trond Giske sitt forslag til ny allmenkringkastningsplakat, "Kringkasning i en digital fremtid".

De mener plakaten har fått alt for lite oppmerksomhet.

Det vil de nå endre på.

Les også:
DAB sender hemmelige NRK-kanaler.
Morro fra riksarkivet.
Her er bakkenett-kanalene


Største diskusjonen om NRK
Ifølge Giske selv ønsker regjeringen bredest mulig debatt rundt NRK og deres allmennkringkasteroppdrag.

- Dette blir den største diskusjonen om NRKs rolle kanskje noengang, sa Giske da han presenterte allmennkringkastingsplakaten i Bergen i mai.

Likevel har denne plakaten fått lite oppmerksomhet og det er ikke mange som har uttalt seg hverken om den eller NRK sin fremtidige rolle.

Åpen diskusjon
Medievitenskap i Bergen sitt nettmagasin, Vox Publica, inviterer derfor alle til åpen diskusjon rundt NRK på sine nettsider.

- Med dette tar vi kulturministeren på ordet. Istedenfor at invitasjonen bare går til utvalgte organisasjoner og virksomheter, ønsker Vox Publica med å gi alle som ønsker det sjansen til å delta i debatten om NRKs rolle og framtid. Vi mener at alle bør få muligheten til å si sin mening og påvirke hvordan fremtidens NRK skal bli, skriver magasinet på sine nettsider.

Debatten godt i gang
Debatten ble åpnet 11. juli og er allerede godt i gang.

Her diskuteres både lisens, reklamefinansiert NRK, dekning av distriktene og NRK sine fremtidsmuligheter.

Vox Publica vil også invitere forskere, representanter for pressgrupper og andre til å skrive egne artikler om NRK-plakaten.

Debatten skal favne både det brede og de smale lover nettmagasinet.

Du behøver ikke bare forholde deg til allmennkringkastingsplakaten.

Hvis du heller vil kommentere NRKs samfunnsrolle og utvikling generelt, er det også mulighet for dette, lover Vox Publica i sin pressemelding.

Vil ha folkets stemme frem
Formålet med debatten er å få i gang en ordentlig diskusjon rundt NRK og deres fremtid og rolle i Norge.

- Vi forsøker her å gi flere sjansen til å delta i debatten og å få fram synspunkter som ellers ikke ville blitt representert. Regjeringens høringsfrist er 1. september. Når vi kommer så langt, vil vi vurdere å lage en egen sammenfatning av denne debatten og sende inn som egen høringsuttalelse, skriver nettmagasinet.

Delta selv
Om du selv ønsker å delta i debatten, eller lese andre sine kommentarer og innlegg kan du gå til nettstedet http://voxpublica.no.

Regjeringens forslag til ny allmenkringkastningsplakat er for tiden utilgjengelig på regjeringens egne sider, men det kan lastes ned som PDF fra Vox Publica her.

Vox Publica har også lagt ut et videosammendrag av Trond Giske sin presentasjon av forslaget. Videoen kan du selv se her:

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen