Bør nettsjekkere straffes?

Stadig flere voksne blir dømt for seksuelle overgrep mot barn. Én av forklaringene kan være at voksne bruker pratekanaler på Internett til å sjekke opp barn. Nå oppfordrer Barneombudet til at Justisdepartementet setter i gang med straffetiltak.

Ifølge rådgiver Thomas Hepsø hos Barneombudet er flere pratekanaler klar over at det er overgripere på sidene deres, men de gjør ikke noe mer enn å kaste dem ut. Det er per i dag ikke straffbart i Norge for voksne å ta kontakt med mindreårige på Internett. Det er heller ikke forbudt å flørte og avtale møter, selv om motivet er seksuelt. Hvis et møte blir realisert kan dette rammes av Straffelovens §49 som et forsøk på en forbrytelse, men da må det påvises at den voksne fortsatt hadde til hensikt å gjennomføre et overgrep.

Justisdepartementet vurderer å lage en paragraf som gjør det ulovlig for voksne å flørte med mindreårige på Internett. Barneombudet foreslår at det å avtale sex med mindreårige skal kunne straffes med bøter eller fengsel i inntil ett år. Ombudet foreslår også at nettsteder som driver pratekanaler kan straffes for medvirkning, hvis ikke nettstedet har gjort nok for å hindre det.

Kilde: aftenposten.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen