Bør endre markedsføring for Mac G5

I lengre tid har følgende setning ligget publisert på apple.com: "Power Mac G5. Introducing the world’s fastest personal computer and the first with a 64-bit processor, starting at just $1799."

Da denne først ble lagt ut i fjor, skapte den store reaksjoner i hele industrien. Det var og er fortsatt svært tvilsomt at Apple kan påberope seg verdens raskeste PC med G5-systemet. Stort sett bedre er det ikke at selskapet også påstår at deres Xserve G5 banker både AMD Opteron og Intel Xeon ned i støvlene.

Du kan lese mer om Apple sine påstander i denne saken: Apple: G5 er raskere enn Opteron.

The Council of Better Business Bureaus anbefaler nå Apple å endre markedsføringsstrategi etter å ha fått inn et tips fra Dell om selskapets relativt provoserende utsagn om eget produkt. Litt rart er det nok kanskje at ingen har tatt tak i dette tidligere ettersom kampanjen ble startet i juni 2003 og nå kanskje er mindre aktuell. Det skal imidlertid nevnes at den ble nektet tilgang i britiske medier fordi man oppfattet det slik at tittelen "verdens raskeste datamaskin" ikke nødvendigvis stemte med virkeligheten.

National Advertising Division mener at Apple ikke kan fremlegge faste bevis på at G5 virkelig er verdens raskeste desktop og at hele reklamekampanjen derfor er ytterst tvilsom. Apple skal ha sagt at kampanjen nå har kjørt sitt løp, men at man vil ta forslagene til etterretning i senere markedsføringskampanjer.

 

(Kilder: Apple, Cnet, ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen