Boogie Board erstatter notisblokken?

Boogie Board LCD Writing Tablet
Digital mini-tavle: Boogie Board LCD Writing Tablet

Reflex LCD

• Utviklet av Kent Displays
• LCD-teknologi uten baklys
• Bruker ikke energi for å opprettholde bildet
• Trykkfølsom og bøybar
• Lisensiert av Fujitsu

Kent Displays har utviklet en ny type LCD-skjermer, som er en slags krysning mellom tradisjonelle LCD-skjermer og e-blekk. Teknologien kalles Reflex LCD, og krever ikke eget baklys.

Nå er skjermen satt i produksjon i en liten tegne/skriveplate kalt Boogie Board LCD Writing Tablet. Platen måler 22,5 x 14 cm, er 3,2 mm tykk og veier 120 gram.

Skjermen har er plastoverflate som skal tåle en del juling og er trykkfølsom. Du kan bruke den medfølgende "pennen" eller hva som helst annet som påfører press. Skjermen er følsom for ulik grad av press – jo hardere du presser jo tykkere streker tegnes.

Boogie Board bruker ekstremt lite energi og er kun utstyrt med et lite 3V klokkebatteri. Batteriet brukes kun når innholdet på skjermen viskes ut – noe som gjøres med en knapp øverst på skjermen. Ifølge produsenten skal batteriet holde til 50 000 slike utviskinger.

Kan ikke lagre

En åpenbar ulempe ved Boogie Board er imidlertid manglende mulighet til å lagre eller overføre det du skriver og tegner, utover det å faktisk ta et foto av tegneplaten.

Likevel er det mange som ser for seg mulige bruksområder for Boogie Board, ikke minst for barn og unge og i undervisningssammenheng. Hørte vi digital "tegneblokk" for bilturen?

Overkommelig pris

Prisen er satt til overkommelige $30, som direkte overført i skrivende stund betyr 174 kroner. Tavlen selges via Amazon og er allerede utsolgt, men nye leveranser ventes ifølge produsenten om kort tid.

(Kilder: Crunchgear, Myboogieboard, Technology Review, Reghardware, Latestngadgets)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen