Bono anklages for piratkopiering

Som oftest er popstjernene kjappe med å rakke ned på personer som stjeler deres materiale og legger det ut på nett. Spesielt når materialet er rykende ferskt og aldri tidligere utgitt. Denne gangen vil nok U2-vokalisten Bono heller gå stille i gangene.

Spilte vel høyt
Fire sanger fra gruppens kommende album har allerede havnet på nett. Men denne gangen er det ikke snakk om at det er utro teknikere som har lekket sangene til publikum. Derimot er det Bono selv som var årsaken til at sangene havnet på nett. Under en gjennomspilling i sin private villa i Frankrike spilte Bono såpass høyt at en forbipasserende klarte å ta opp lyden og legge det hele ut på Youtube, ifølge Cnet News. Sangene som kom ut heter angivelig "No Line On The Horizon", "Sexy Boots," "Moment Of Surrender," og "For Your Love."

Dette vil neppe glede bandets manager Paul McGuiness. Han har tidligere gått kraftig ut mot piratkopiering og blant annet bedt Apple om å føre enda strengere kontroll med musikken de selger.

Ikke første gang
Ifølge Cnet er ikke dette første gang U2 sin musikk kommer på avveie før platene er klare for butikkhyllene. Albumet "How to dismantle an atomic bomb" ble i 2004 stjålet under en fotosesjon før det var klart. Den gang sa bandet at de ville lansere albumet tidligere enn planlagt om musikken begynte å lekke ut på nett.

Da musikken faktisk havnet på nett påstod derimot bandet at det var helt andre opptak enn det som var på det stjålne albumet.

Bono selv vil nok være påpasselig med å bruke gode hodetelefoner fremover.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen