Bompenger skal betale mobilutbygging

Som de fleste av leserne vår skjønte var dette årets aprilspøk.

Bomringer blir inntektskilde for mobiloperatørene. (Foto: Kjetil Ree. Under Creative Commons-lisens)
Bomringer blir inntektskilde for mobiloperatørene. (Foto: Kjetil Ree. Under Creative Commons-lisens)

De norske mobiloperatørene bygger mobilnett på spreng om dagen, men nå trues utbyggingen av finanskrisen. For å unngå byggestans har nå Mobiloperatørenes Fellesorganisasjon (MFO) fått tillatelse av Samferdselsdepartementet til å hente inn penger til utbygging fra bompenger.

På denne måten vil utbyggingen kunne fortsette, og det i et høyere tempo enn tidligere, skal vi tro informasjonssjef Reiulf Davidsen i MFO.

Nye midler

– Nå får våre medlemmer tilgang til økonomiske midler vi ikke har hatt tidligere, og kan bygge ut mobilnett mange steder som i dag mangler dekning, eller som ikke har 3G, sier Davidsen til Amobil.

– Bompenger er en ypperlig måte å finansiere alt fra Opera til jernbane, og det er naturlig at man tar i bruk dette også når det kommer til viktig infrastruktur som mobilnett, sier en talsmann for Samferdselsdepartementet i en pressemelding.

Den nye løsningen vil ta i bruk de allerede eksisterende bomringstasjonene på veinettet i Norge. I tillegg skal det settes opp bompengestasjoner på strekninger der dette ikke finnes i dag. Først ut er alle fjellovergangene mellom Bergen og Oslo, Dovrefjell, Saltfjellet og E6 og riksvei 93 gjennom Finnmark.

10 kroner i byen, 20 kroner på landet

I bomringene rundt de største byene vil prisen per passering øke med ti kroner, mens prisen per passering vil settes til 20 kroner på de kommende bomstasjonene.

Resultatet skal etter planene være å tilby super-3G-dekning i hele landet. Pengene som tas inn i bomringene i Oslo, Bergen og Trondheim vil gå direkte til utbygging av super-3G i grisgrendte strøk i henholdsvis Finnmark, Troms og Nordland.

– Nå gjelder det for bilistene i storbyene å vise solidaritet og kjøre mye bil i tiden som kommer, slik at vi kan sikre utbyggingen i de tre nordligste fylkene, sier en representant for Samferdselsdepartementet.

Protestaksjoner allerede i gang

Det har for øvrig blitt startet en underskriftskampanje mot det nye utbyggingstiltaket, rettet mot den rød-grønne regjeringen. Dersom du er imot det nye tiltaket kan du signere oppropet her.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen