Bommet med 90 dollar

Da det ble annonsert at prosjektet One Laptop Per Child (OLPC) ville produsere bærbare maskiner til en pris på 100 dollar fikk det mye blest. En god maskin til 100 dollar er det nemlig få som kan klare å lage uten å gå i underskudd. Det var derfor ikke rart indiske myndigheter fikk mange til å heve på øyenbrynene i går.

10 dollars maskin
De gikk nemlig ut og annonserte at de ville skape sine egne gode, men enkle og billige, maskiner. Prisen skulle bli 10 dollar. Det var ikke få som undret over hvordan de ville få med produsentetn på et slikt prosjekt. 10 dollar er knapt nok til å dekke kostnadene for halvparten av en datamaskin til skolebruk.

Bommet med en 0
Nå viser det seg også at opplysningene de indiske skolemyndighetene ga ut ikke var helt korrekte. En datamaskin til 10 dollar var visst for godt til å være sant for nå har pressemeldingen blitt endret i ettertid og kostnadene for den nye maskinen har blitt rettet til 100 dollar, altså ti ganger så mye, men fortsatt billig for en datamaskin.

Det er neppe overraskende at indiske myndigheter ikke kan klare å levere maskiner til ti dollar stykke. Derimot bør nok informasjonsseksjonen lese bedre gjennom pressemeldingen neste gang de sender en ut.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen