Bollywood med barnefilmoffensiv

Den kanskje største filmstjernen i India, Shahrukh Khan, har ifølge avisen The Times of India annonsert at han nå planlegger å knuse sin velholdige sparegris. Planen er å lage en indisk barnefilm til rundt 1 milliard indiske rupi – noe som tilsvarer omtrentlig 133 millioner norske kroner. Det er godt mulig den dyreste Bollywood-filmen produsert noensinne.

Khan i rollen som gangsteren Don i filmen med samme navn.
Khan i rollen som gangsteren Don i filmen med samme navn.

Effektfylt affære

Filmen, som vil bli produsert av Khan selv, kommer til å bruke store mengder visuelle effekter. Det store spørsmålet er nå om alt dette vil markere et veiskille innen Bollywood-film? Det er ikke sekretær ved den indiske filmprodusent-foreningen Anil Nagarath så overbevist om:

– Det er helt klart et marked for barnefilm, men det er også klart at indiske filmskapere ikke tar sjangeren like seriøst som for eksempel Steven Spielberg. Gode barnefilmer fra Hollywood som ”Rottatouille”, ”Happy Feet” og Harry Potter-filmene har vært populære også blant voksne. Vi trenger å finne den riktige oppskriften for våre indiske barnefilmer.

Optimisme

Deepak Bhanushali, formann for det indiske produksjonsselskapet Koffee Break Pictures, er på sin side mer optimistisk:

– Barnefilmer kan trekke tre ganger så mye publikum fordi barna må ha med foreldrene sine på kino. Dermed er det smart å investere i barnefilm, hevder han.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen