Volkswagen Beetle kan gjenoppstå som elbil om et par år. Dette er den foreløpig siste utgaven – i kabrioletversjon.
Volkswagen Beetle kan gjenoppstå som elbil om et par år. Dette er den foreløpig siste utgaven – i kabrioletversjon. (Foto: Hanne Hattrem, VG)

«Bobla» kan gjenoppstå i elektrisk utgave

Er på tegnebrettet, bekrefter Volkswagen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tidligere i år meldte Volkswagen at den nåværende generasjonen av deres såkalte Beetle - populært kalt boble på norsk - ville bli den siste. 

Nå ser det ut som om det tyske bilselskapet kanskje har tenkt seg om en ekstra gang. Autocar melder nemlig at Volkswagen vurderer om Beetle skal gjenoppstå nok en gang, denne gang i elektrisk utgave. 

Det skal blant annet skyldes toppsjef Herbert Diess' ønske om å lansere flere «emosjonelle» modeller i utvalget, hvor den første er den såkalte I.D Buzz-minibussen, inspirert av den tradisjonsrike VW Microbus, som skal komme på markedet i 2022.

Helelektrisk serie 

Volkswagens elektriske minibuss-konsept - I.D. Buzz. Foto: Reuters/NTB scanpix

Før minibussen kommer skal volummodellene i I.D-utvalget på plass: Kompaktbilen som har bare har fått det foreløpige navnet «I.D», sedanen I.D Vizzion og SUV-en I.D Crozz.

Den helelektriske bobla vil også kunne bygges på Volkswagens såkalte MEB-plattform for elbiler. 

– Dagens Beetle er en veldig attraktiv todørs kupé eller kabriolet, men den er begrenset i antallet den kan selge fordi den er en nisjebil. Hvis du ser på MEB, er den kortest mulige hjulbasen I.D. Hvis du tok den og gjorde Beetle på den, ville du få masse plass, slik at det ikke ville være noe kompromiss i funksjonaliteten lenger. Det kunne bli en veldig attraktiv bil, sier VWs designsjef Klaus Bischoff til Autocar. 

Han bekrefter også at det allerede finnes designsketsjer av Beetle på MEB-plattformen, men at denne har fire dører og sannsynligvis vil være bakhjulsdrevet, slik de første modellene av bilen var. Bischoff sier at det vil gå to eller tre år før man eventuelt vil ta en avgjørelse om å produsere bilen. 

Den ikoniske folkevogna til Volkswagen. Fra Oslo i 1970. Foto: NTB scanpix

I.D. er spikret 

Volkswagen meldte i mai at designet på den Golf-liknende I.D-halvkombien var spikret, og at det ville likne på konseptet som først ble vist frem i 2016, slik vi også så i det lekkede bildet tyske Bild publiserte i april. De skrev også at navnet ville bli Volkswagen Neo. 

– Proporsjonene, designlinjene og hjulstørrelsen er den samme på konseptet. Den ser ut som showbilen. Vi kunne ikke gjøre kamera-bakspeilene på grunn av jussen, ei heller de elektriske dørhåndtakene på grunn av prisen, men bortsett fra det er det stort sett samme bil, sa Bischoff til Autocar

Den første bilen i I.D.-serien skal tilsynelatende få navnet Neo og se slik ut. Foto: VW/Bild

Bilen skal produseres fra og med november 2019. Den vil få en motor på 168 hestekrefter og sannsynlig rekkevidde på mellom 400 og 600 kilometer (etter den urealistisk snille NEDC-standarden, så reell rekkevidde vil være lavere), sannsynligvis med flere batterivarianter.

Hvis den elektriske bobla skal produseres på samme plattform og ha liknende proporsjoner er det ikke usannsynlig at den vil ha noe liknende. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen