Apples Carplay vil ikke lenger være gratis i bruk på BMWs biler. Årsabonnement vil fremover koste 1.300 kroner.
Apples Carplay vil ikke lenger være gratis i bruk på BMWs biler. Årsabonnement vil fremover koste 1.300 kroner. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

BMW vil nå ha 1.300 kroner i året for Apple Carplay i bilen

Apple Carplay-støtte er nå en abonnementstjeneste hos BMW, melder blant andre Auto Express

Bilprodusenten blir dermed den første som ikke tilbyr Carplay gratis, noe de også varslet allerede tidlig i 2018 at de kom til å gjøre. 

Årsabonnement vil fremover koste 1.300 kroner for norske kunder, tre år koster 3.550 kroner og et livstidsabonnement (20 år) 4.720 kroner, kan vi se i den norske BMW-butikken. Dermed vil et livstidsabonnement lønne seg om du har planer om å ha bilen i minst fire år. 

Endringen gjelder alle BMW-biler med deres seneste 7.0-operativsystem, hvor X5 fra 2018 var den første modellen ut. Det skal gjelde rundt 65 prosent av utvalget, sier BMW ifølge Auto Express. 

Ett år gratis 

Alle nye BMW-er med 7.0 vil imidlertid få ett års gratis Carplay, men etter det må man altså punge ut for tjenesten, som blant annet gir tilgang til en del av telefonens apper på infotainmentskjermen i bilen og mulighet til å styre dem med Siri. 

BMW i3 fra 2018 og nyere er blant BMW-bilene som har Airplay-støtte. Foto: Hanne Hattrem, VG

BMW sier abonnementsmodellen lar dem holde prisene på bilene nede siden ikke alle bruker Carplay. BMW tilbyr heller ikke den tilsvarende Android-tjenesten kalt Android Auto, slik mange andre produsenter gjør. 

Apple har for øvrig en full oversikt over biler med Carplay-støtte. Her finner vi blant andre populære norgesbiler som Audi e-tron, Hyundai Kona, Jaguar i-Pace, Volkswagen e-Golf, Volvo XC60, Kia Niro og Toyota Rav4.  

Noen produsenter krever riktignok en liten sum for å åpne for Carplay og/eller Android Auto i bilen, og det gjør også BMW. På en BMW i3 skal de for eksempel ha 2.400 kroner for å tilrettelegge for Carplay, mens prisen på de fleste andre biler er 3.350 kroner. Fremover kommer altså abonnementsprisen i tillegg. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen