BMW skal gjøre Apple CarPlay til en abonnementstjeneste
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

BMW skal gjøre Apple CarPlay til en abonnementstjeneste

Vil ta månedlig betalt for noe mange inkluderer gratis.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

CarPlay er navnet på tjenesten som lar deg bruke iPhone-funksjonaliteten i bilen på en praktisk måte via berøringsskjermen, og de fleste bilprodusenter inkluderer funksjonaliteten gratis for nye bileiere.

BMW  er blant de som krever betaling, og nå vurderer selskapet å ikke bare kreve betaling én gang, men hvert eneste år du eier bilen. 

Teknologisjefen for BMWs nordamerikanske avdeling, Don Smith, røpte nemlig overfor nettstedet The Verge nylig at bilprodusenten planlegger å gjøre Apple CarPlay til en abonnementsbasert tjeneste fra og med 2019-modellene.

Ifølge Smith vil tjenesten være gratis det første året, men deretter vil kunden avkreves 80 dollar per år for å beholde den, som tilsvarer rundt 500 kroner.

Erstatter engangsprisen

Apples CarPlay koster penger hos BMW, men nå blir det litt rimeligere. Foto: Skjermdump

BMW krever i dag et engangstillegg for å inkludere CarPlay-funksjonalitet i bilen, og det koster per dags dato 3350 kroner i Norge. Det nye abonnementstjenesten blir gunstigere for folk som bytter til en Android-telefon mens de eier bilen, eller om man bare skal lease en bil en kortere periode.

Ifølge Smith er det mange som kjøper CarPlay når de handler en BMW, men om man bytter telefon etter for eksempel noen måneder vil man da ha betalt et relativt stort beløp for en tjenesten man ikke lenger kan bruke. 

Med den nye ordningen, som altså gir deg det første året gratis, vil man ende opp med å betale vesentlig mindre for CarPlay om man for eksempel leaser en BMW i tre-fire år, enn om man betaler dagens engangspris for den samme perioden.

Det er uvisst akkurat hva prisen på den nye abonnementstjenesten vil bli i Norge. Apple CarPlay har for øvrig en arg konkurrent i Android Auto, og de fleste nye biler har nå støtte for begge to, men her til lands har Android-varianten hengt litt etter.

Les vår test av Apple CarPlay »

(Via Forbes)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen