BMW i3 fikk en ny modell med hakket bedre ytelse i fjor, kalt i3s (i rødt). Snart er det duket for en oppdatering av batteriet, melder nettsted.
BMW i3 fikk en ny modell med hakket bedre ytelse i fjor, kalt i3s (i rødt). Snart er det duket for en oppdatering av batteriet, melder nettsted. (Bilde: BMW)

– BMW i3 kommer i ny utgave med 43 kWh batteri

Om bare et par måneder, melder nettsted.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

BMW i3 vil om bare et par måneder komme i en ny versjon med et batteri på 120 amperetimer.

Det melder det tyske BMW-fokuserte nettstedet BimmerToday, som skriver at BMW driver «intense forberedelser» for den nye modellen. 

Dobling av den første utgaven 

Dagens i3, som fikk en ansiktsløftning i fjor, men ikke har fått noe innvendig løft siden 2016, har et batteri på 94 Ah, som tilsvarer 33 kWh brutto. Det gir en rekkevidde på 183 kilometer etter den amerikanske og relativt realistiske EPA-standarden. 

120 amperetimer vil tilsvare rundt 43 kWh, det doble av den første modellen av bilen, som hadde et batteri på 60 amperetimer (21,6 kWh). Det er imidlertid verdt å merke seg at BMWs batterier oppgis i total kapasitet, så nettokapasiteten er noe mindre. 

Opplysningene tilsvarer også det nettstedet BMWBlog skrev før jul. 

Rundt årsskiftet 

BimmerToday skriver at den nye generasjonen vil lanseres i løpet av et par måneder, og komme på markedet enten i slutten av 2018 eller i begynnelsen av 2019.

Nettstedet melder at den nye batteripakken vil kunne gi bilen en rekkevidde etter den utgående NEDC-standarden på 350 kilometer. Realistisk rekkevidde blir dermed sannsynligvis rundt 240-250 kilometer. 

Konseptutgaven av den kommende BMW iX3.
Konseptutgaven av den kommende BMW iX3. Foto: BMW

Nettstedet anslår at dagens modell fortsatt vil selges sammen med den nye utgaven en stund til, men at 120 Ah-batteriet vil overta som standard etter hvert. 

En ny i3 er for øvrig ikke den eneste elbilen BMW jobber med. Tidligere i år viste de frem sin iX3 Concept, en ny el-SUV med helt ny arkitektur som skal være på veien i 2020. 

Også Nissan Leaf kommer med større batteri i år, og nylig fikk vi vite at den nye modellen skal hete E-Plus og får større motor

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen