Bluetooth tar UWB inn i varmen

Det eksisterer liten tvil om suksessen til Bluetooth i det mobile markedet. En rekke bærbare maskiner på markedet i dag har støtte for både Bluetooth og Wi-Fi. I løpet av dete året vil det trolig bli levert nærmere en halv milliard enheter som støtter Bluetooth.

Gruppen som administrerer Bluetooth-standarden kommer etter hvert til å implementere støtte for UWB (UltraWideBand). Det forventes at prototypene på produkter med Bluetooth-UWB-støtte dukker opp høsten 2007 og med full utrulling av produktene på markedet ved årsskiftet 2007/2008.

UltraWideBand kan faktisk erstatte Bluetooth, men kan også representere et supplement som tillater overføring av data mellom forskjellige standarder slik som USB, FireWire, Bluetooth, osv. Det blir diskutert i Bluetooth SIG hvorvidt man i tillegg skal dra inn støtte for standarder som WiFi, ZigBee og NFC.

UWB-teknologien er utviklet for kommunikasjon for båndbredde høyere enn 100 Mbit/s på kortere avstander. Det eksisterer visstnok også muligheter for å presse overføringen opp i Gigabit-hastighet.

(Kilde: Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen