TEST: Bluetooth for aktive brukere
Test

Bluetooth for aktive brukere

Det blir stadig mer populært å bruke bluetooth-hodesett både i bilen, på sykkelen og til fots. Med hendene fri og mobiltelefonen plassert i respektive vesker og bukselommer er det duket for en enklere mobil hverdag.

Forutsetningen er naturligvis at hodesettet er enkelt i bruk, at lyden er god og for de aller fleste – at det ikke ser helt forferdelig ut.

Lite og lett
Flamingo er utviklet av norske designere, og er det første hodesettet fra det norsk-danske selskapet Cellpoint. Hodesettet er lite, enkelt og ganske elegant å se på.

Mens de fleste tradisjonelle bluetooth-hodesettene vi har prøvd henger frem mot munnen, henger flamingo rett ned og går i ett med øret. Dermed er den langt mer anonym enn en del andre hodesett.

Hodesettet kommer i svart og sølv og veier ikke mer enn 11 gram.

For liten og stor
Å få et bluetooth-hodesett til å sitte som det skal er ofte en utfordring. Bøylen skal være akkurat passe lang, øreproppen skal ikke være verken for stor eller for liten og passformen må passe til akkurat ditt øre.

Det har Cellpoint tatt høyde for og utviklet et patent som skal sikre best mulig passform for både små og store ører. Og at den sitter – det kan du være trygg på. Vi har prøvd å riste, hoppe og jogge av oss hodesettet uten hell.

Plastputer
Ved å bruke utskiftbare plastputer festes hodesettet i øremuslingen, i stedet for i selve øregangen. Dermed blir ikke hørselen redusert, og du slipper å tenke på at hodesettet sitter i veien.

Flamingo har ingen bøyle, og passer dermed også godt for de som bruker briller. Du får med seks forskjellige plastputer, slik at du kan finne den som passer best til ditt øre. Flere i redaksjonen har testet plastputene, og de aller fleste fant en som passet til sitt øre.

For de med veldig små ører, vil Flamingo være litt ubehagelig å bruke over lengre tid, da den minste plastputen kan være litt i største laget.

God lyd
Parringen av telefon og hodesett går som en lek. Parringsknappen holdes inne til hodesettet blinker blått og rødt, og alle telefonene vi har testet fant Flamingo svært raskt.

Lyden i hodesettet er svært god, og vi har ikke hatt noen problemer med å høre hva samtalepartneren sier. Vi har testet lyden både i bil, på joggetur og på sykkel uten nevneverdige problemer.

Vindhette
Et vanlig problem både med bluetooth- og andre hodesett er å snakke mens man befinner seg utendørs. Hodesettene fanger opp vind og annet støy, og gjør det vanskelig for den du snakker med å høre hva du sier.

Nok en gang har de norsk-danske utviklerne gjort noe riktig. Med i pakken får du nemlig en spesialdesignet vindhette. Denne festes enkelt over mikrofonen, og demper bakgrunnsstøy som vind og forbipasserende biler, og fokuserer på å videreformidle det du sier.

Konklusjon
Vi er svært fornøyde med vårt Flamingo-hodesett. Batteritiden er god, hodesettet sitter godt, og vindhetten gjør det mulig å snakke i bluetooth-hodesettet mens vi er ute og går tur i skogen.

Det eneste vi hittil har å utsette på Flamingo er at vi gjerne skulle hatt en plastpute som var hakket mindre, slik at også de med mindre ører kan bruke hodesettet uten å få gnagsår i øremuslingen.

Prisen på rundt 700 kroner er absolutt overkommelig, og vi gir en ekstra liten pluss for at hodesettet er utviklet og designet i Skandinavia.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen