Bluetooth 3.0 defineres

Bluetooth

Det var den svenske mobilprodusenten Ericsson som utviklet den trådløse Bluetooth-teknologien i 1994, men den ble først en åpen standard i 1999.

Blant fordelene med Bluetooth er at den er billig, og bruker lite strøm. Den brukes gjerne til å knytte sammen trådløse enheter til en PC. En av ulempene med Bluetooth er kort rekkevidde.

Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG) er en interessegruppe for teknologien, en gruppe som utvikler Bluetooth-standarder.

Spesifikasjonen for Bluetooth 3.0 skal etter planen offentliggjøres tirsdag 21. april.

Den nye Bluetooth 3.0-standarden vil trolig klare trådløs ytelse på opptil 480 Mbit/s. Videre skal den nye spesifikasjonen på en bedre måte kunne takle eventuelle brudd i forbindelsen mellom enheter ved synkronisering.

Bluetooth 3.0 innebærer også støtte for Generic Alternate MAC/PHY (AMP)-teknologien med overføringshastigheter som skal kunne utfordre Wi-Fi-enheter.

Med denne hastigheten skal Bluetooth 3.0 kunne overføre innholdet fra en hel DVD-plate i løpet av noen få sekunder, mener utviklerne.

Ifølge en del markedsanalytikere vil Bluetooth SIG-gruppen snart legge ut en liste over produsenter som vil være klare med enheter som støtter Bluetooth 3.0.

(Kilder: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telipol Fri 6GB


Jeg bruker mye data:

Telipol Fri 12GB


Jeg er superbruker:

Telipol Fri 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen