Bluecom lanserer IP-telefoni


Med I:Phone blir det gratis å ringe Bluecom-kunder

Bluecom går inn i det raskt voksende IP-telefonimarkedet, som tidligere er befolket av TeleVoIP, Telio og Chello - og snart også NextGenTel. I:Phone-produktet deres byr på gratis tellerskritt mot andre Bluecom-kunder og vil også legge seg 10 prosent lavere enn Telenor på vanlige tellerskritt.

For 99 kroner i måneden slipper man også enhver befatning med Telenors linjeavgifter og ekstrakostnader, sier Bluecoms markedssjef Harald Baardseth i dag.

- Det er stadig færre som bruker fasttelefonen, legger han til. Med Bluecoms I:Phone er målet å redusere de faste månedskostnadene mest mulig.

Ifølge Bluecoms hjemmesider i dag, kan denne besparelsen på vanlig telefoni være på over to tusen kroner i året, sammenlignet med Telenors ISDN-abonnement.

Bluecom har også satset tungt på å utvikle sikre rutiner og trygg trafikk i telefontjenesten sin, og har for eksempel dobbelt opp med servere som speiler hverandre. Dersom den ene går ned, finnes det dermed en innebygd redundans i systemet.

Den praktiske løsningen fra Bluecom innebærer at man plasserer en ekstra boks (med QoS) på utgangen til ADSL-modemet sitt, som man så kan koble sin nåværende analoge telefon eller faks til. Det virker ikke som om det finnes støtte for WLAN-telefoner, og siden systemet er analogt passer det heller ikke med ISDN-telefoner.

Tjenesten er "live" allerede, og Bluecom satser likefremt på at mange vil benytte ADSL fra dem bare på grunn av IP-telefonien. Derfor finnes det selvfølgelig også et nytt kombinert ADSL/telefoni-tilbud.

Mer informasjon finnes på Bluecoms I:Phone-sider.

(Kilde: Bluecom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen