Bluecom bygger eget


"Bluecom-trikken" skal hente flere kunder
(Bilde: Bluecom)

Bluecom regnes som en av de største bredbåndsleverandørene i Norge, men har som de fleste andre alltid vært avhengig av å bruke utstyret som Telenor har plassert ut på landets telefonsentraler for å kunne tilby ADSL til sluttbrukere. Dette blir det slutt på, nå som Bluecom har bestemt seg for å plassere ut sitt eget utstyr på sentralene for å unngå dette fordyrende mellomleddet.

– BlueCom bygger ut egne sentraler, dermed slipper vi å betale leie for infrastruktur hos Telenor og kan kontrollere verdikjeden og kostnadene våre bedre, sier administrerende direktør Eirik Lunde i BlueCom. - Derfor kan vi tilby forbrukeren et billig, men godt produkt.

Dermed blir det også lavere priser. Bluecom er kanskje mest kjent for å ha det laveste inngangstilbudet for bredbånd uahvengig av hastighet - og dette blir nå enda lavere. På sine "egne" sentraler vil Bluecom nå tilby ADSL med hastigheter på 256/256 kbps og 1500/448 kbps for henholdsvis 249 og 399 kroner - godt under erkekonkurrenten Telenor.

256/256 kbps er bare to ganger raskere enn "dobbel" ISDN, men Bluecom har uansett satset på lave hastigheter til tilsvarende lave priser nokså lenge. Tanken er at dette kan være et veldig attraktivt alternativ til ISDN, og duger helt fint til "vanlig" surfing.

De nye tilbudene til Bluecom gjelder kun på sentraler der selskapet har sitt eget utstyr, som per i dag omfatter 60 sentraler i stor-Oslo, Bærum, Horten, Jessheim, Larvik, Moss, Sandefjord og Tønsberg. Flere sentraler bygges ut i rivende hastighet, og om kort tid vil også Bergen, Bodø, Haugesund, Hamar og Trondheim være klare, ifølge informasjon Hardware.no har fått tilgang til.

(Kilde: Bluecom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen