Cambride Audio Azur 650BD

Blu-ray uten dilldall

Engelske Cambridge Audio er kjent for sine "no-nonsense"-produkter, med få knapper og lite bling-bling. Nå er Cambridge Audio omsider klar med en Blu-ray-spiller i samme stil.

Modellen heter Azur 650BD, og kommer med mye av det som forventes av en Blu-ray-spiller i disse dager: Profil 2.0 (BD Live!), 1080p/24 og dekoding av de nyeste tapsfrie lydformatene som Dolby True HD og DTS-HD Master Audio.

Et par ekstra godbiter for lydfolket er støtte for DVD-audio, SACD og HDCD. Analoge 7.1-utganger er også på plass – fint for dem som har en eldre reciever uten støtte for de nyeste lydformatene.

En annen interessant mulighet er at spilleren kan levere lyd- og bildesignal via flere utganger samtidig. For eksempel kan du sende bilde både via HDMI og komponent parallelt.

Via to innebygde USB-porter (en foran, en bak) skal spilleren kunne håndtere det meste av lyd- og bildeformater. Spilleren har Ethernet-støtte, men ikke støtte for trådløs nettverk, og det opplyses ikke hvorvidt spilleren er DLNA-kapabel.

Prisen er satt til 780 dollar i USA, som trolig betyr en pris her til lands et sted rundt 6000 kroner. Spilleren ventes ikke i butikkene før julehandelen er over oss for fullt.

650BD øverst, Azur 650R nederst
Azur 650BD øverst, Azur 650R nederst

Matchende reciever

Cambrige har også benyttet anledningen til å lansere en surround-reciever – Azur 650R. Designmessig skal denne matche Blu-ray-spilleren godt.

På spesifikasjonslisten finner vi 7 x 100 Watt, HDMI 1.3c og mulighet til å konvertere analoge signaler for overføring via HDMI. Dermed trengs gjerne færre kabler.

Recieveren bruker for øvrig en ny tokjernet Cirrus Logic-prosessor, Crystal CS49700, med 32-bit DSP. Prisen på herligheten er satt til 1800 dollar i USA – som nok resulterer i en pris rundt 14 000 kroner her til lands.

Se også bilde av baksiden av Azur 650BD i vår prisguide.

(Kilder: Techradar, Carlton, What Hi-Fi)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen