Blu-ray selger nå mest

Blu-ray selger nå mest

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Jakten på DVD-formatets etterfølger har pågått en stund, og alt tyder på at det blir en tøff konkurranse mellom de to leirene. HD DVD fikk et lite forsprang siden de lanserte sine produkter først, mens Blu-ray hadde en litt treg start. Nå ser det imidlertid ut til å snu.

Flere filmer
Ifølge DVDnett.no ble det solgt dobbelt så mange Blu-ray Discer som HD DVD i løpet av de to første ukene i januar i år. Dette er salgstall fra Neilsen VideoScan som samler inn data fra de store utsalgsstedene i USA, inkludert nettbutikker.

Filmtilbudet har foreløpig vært veldig beskjedent på de nye formatene, men nå hevdes det at det snart kommer mange flere titler fra de ulike filmselskapene.

Noen filmselskaper har valgt å kun gi ut sine filmer på ett av formatene. Sony holder seg for eksempel til Blu-ray, men Universal holder på HD DVD. Stadig flere av selskapene har likevel valgt å støtte begge formatene.

Spillmaskinene styrer
De første HD-spillerne er allerede lansert i Norge, men det er først med spillkonsollene man forventer at formatene skal ta av. Playstation 3 har støtte for Blu-ray, og det er derfor forventet en økning i salgstallene når den kommer til Norge den 23. mars.

HD DVD er likevel ikke helt på sidelinjen ennå. Microsoft skal nemlig lansere en HD DVD-spiller som kan kobles opp mot spillkonsollen Xbox 360. Da kan salgstrenden fort snu igjen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen