Illustrasjonsbilde Istock/winterling
Illustrasjonsbilde Istock/winterling

Blu-ray populært blant tyvene

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Selv om prisene på Blu-ray-produkter fortsatt er relativt høye, har populariteten rundt det nye formatet økt. Stadig flere anskaffer seg Blu-ray-spillere og høyoppløselige TV-er, og utvalget av plater med Blu-ray-innhold øker for hver dag som går.

Dette merker forhandlere av det nye formatet på godt og vondt. Salget av Blu-ray-filmer øker, men samtidig øker også tyveritilfellene drastisk. Med lav vekt og liten størrelse, framstår de små platene som yndede mål for kriminelle.

Øker sikkerheten

Varehuskjeden Target er en av flere forhandlere i USA som nå iverksetter ekstra sikring for sine Blu-ray-plater. Wal-mart skal også ha økt sikkerheten rundt sine Blu-ray-plater. Andre forhandlere velger å ta inn mindre partier av Blu-ray-filmer.

Dette gjøres med god grunn. Mens vanlige DVD-plater har en gjennomsnittlig tyverirate, prosentvis stjålne titler av totalt salg, på 1,5 %, fryktes det at enkelte forhandlere kan ha tosifrede tall for Blu-ray-plater.

Mulig løsning?

Det jobbes i dag med å finne en god løsning på problemet. En løsning som gir forhandlerne trygghet, samtidig som Blu-ray-filmene får den butikkeksponeringen de fortjener.

Aequitas Innovation står i spissen for utviklingen av et tyverisikringssystem for Blu-ray-plater. Systemet bruker en RFID-brikke til å låse disken, slik at den ikke kan avspilles før den blir skannet i kassen til forhandleren.

Å feste en slik brikke på en Blu-ray-plate skal ikke koste mer enn 0,20 USD. Aequitas Innovation satser på å få et slikt system på plass i løpet av 2010.

Din mening

Hva mener du? Kan RFID-brikker være et verktøy i kampen mot Blu-ray-tyveri? Finnes det eventuelt andre og bedre løsninger på problemet?

(Kilde: Videobusiness)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen