Blu-ray overtar for DVD

Vi har meldt at videomarkedet i Europa øker totalt sett på grunn av blant annet en overgang til Internett-tjenester og TV-abonnementer.

En amerikansk rapport fra NDP-gruppen viser at salg av Blu-ray og DVD har gått betraktelig ned i USA, men at Blu-ray mest sannsynlig vil overta tronen fra DVD som det største fysiske lagringsmediet for film på hjemmeunderholdningsfronten til neste år.

Ikke piratenes skyld

Salg av Blu-ray og DVD gikk ned 9,4 prosent mellom samme periode i 2010 og 2011 i USA. Årsakene skal blant annet være mangel på tillit fra forbrukerne og mangel på spennende filmer. Det er altså ikke piratene som får skylda denne gangen.

Færre hete titler fra kino dukket opp på hjemmevideomarkedet i første kvartal i år, noe som var skuffende sammenliknet med et spesielt godt førstekvartal i fjor.

Blu-ray blir fysisk konge

Selv om Blu-ray muligens ikke har blitt den arvtakeren til DVD som bransjen så for seg, bidrar formatet fremdeles med slagkraft for det fysiske videomarkedet, selv om digitale valgmuligheter øker i popularitet.

En rapport fra Futuresource hevder at Blu-ray-formatet kommer til å gå forbi DVD i løpet av 2012. Blu-ray vil stå for 41 prosent av salget fra hjemmeunderholdningen neste år, mens DVD vil synke til 26 prosent. 15 prosent av inntjeningen vil stamme fra Internett, og 18 prosent vil komme fra video-on-demand fra TV-selskaper.

(Kilder: Deadline, TechRadar, Reghardware)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen