Blu-ray og HD DVD får selskap

Annonsør­innhold
Les hele saken »
ML622S (foto: NME Inc)
HD VMD-spilleren NME ML622S

HD VMD står for High Definition Versatile Multilayer Disc og er utviklet av New Medium Enterprises, som nå også slipper to spillere til det nye formatet.

HD VMD benytter seg av tradisjonell teknologi basert på rød laser, som fremdeles er langt billigere enn teknologien med blå og fiolette lasere som brukes i Blu-ray- og HD DVD-spillere.

Platene skal kunne lagre inntil 30 GB på en enkelsidig plate. HD VMD støtter en oppløsning opp til 1080p komprimert i MPEG-2 med en bitrate på 40 Mbit/sek. Formatet støtter også 7.1 Dolby Digital, Dolby Digital Plus, og DTS Audio, men det vil ikke støtte Dolby TrueHD eller DTS Master Audio.

Det er foreløpig ukjent om formatet får støtte for interaktiv kode slik konkurrentene har, med henholdsvis XML (HD DVD) og Java (Blu-ray).

20 filmer vil lanseres på det nye formatet neste måned, men selskapet har signert en kontrakt med et produksjonsselskap i Bollywood som kalles Eros Group, som akter å slippe 50 filmer på det nye formatet. For komplett liste over filmene som slippes kan du se denne lenken.

Spillere

Til å begynne med slipper selskapet to spillere, ML622S og ML777S. Førstnevnte blir den rimeligste spilleren og blir lansert i USA med en pris på 150 dollar.

(Kilde: dailytech)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen