Blu-ray og DVD på samme skive

Blu-ray og DVD på samme skive

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Allerede i 2004 startet JVC Victor arbeidet med å utvikle en plate for lagring av både Blu-ray- og DVD-materiale. Fire år senere viser Infinity Storage Media fram det første eksemplaret av hybridplaten.

Platen består av ett Blu-ray-lag (25 GB) med to DVD-lag (8,5 GB) liggende over. Mellom lagene finnes en hinne som reflekterer den blå laseren i Blu-ray-spillere, men som slipper gjennom den røde DVD-laseren. På denne måten kan en DVD-spiller spille av platen som en DVD, mens man kan se innholdet i 1080p (full HD) med en Blu-ray-spiller.

Det er foreløpig ikke meldt om noen kompatibilitetsproblemer med hybridplaten, som skal ha blitt testet på 64 ulike DVD- og Blu-ray-spillere.

Blir ikke billig

Japanske Pony Canyon vil i februar 2009 lansere den første filmpakken som bruker den nye mediatypen. Pakken, som vil bestå av fire hybridplater, vil koste rundt 36,540 Yen (2800 NOK), men ettersom DVD-versjonen har en prislapp på 23,490 Yen (1800 NOK), er det knyttet stor spenning til om forbrukerne vil se seg råd til den nye teknologien.

(Kilder: Blu-ray, Readwriteweb, Cdrinfo.)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen