Blu-ray og DVD på hver sin side. Bra ting eller to år for sent? (Illustrasjonsbilde)

Blu-ray og DVD på samme plate

Universal er straks klar til å lansere sin første såkalte "flipper disc" – en plate med Blu-ray-lag på den ene siden og DVD på den andre. Dermed kan en og samme plate brukes i både DVD- og Blu-ray-spillere.

Den første platen som kommer i dette formatet lanseres 19. januar, og blir filmene i "Bourne-trilogien". Prisen er foreløpig ikke kjent, men det er på det rene at den blir høyere enn for en enkelt Blu-ray-plate.

Det er allerede flere som leverer filmer på Blu-ray sammen med DVD-versjonen på to separate plater, og sånn bør minst prisen på den nye hybridløsningen minst være lavere enn denne kombinasjonen.

Universal håper disse platene vil få dem som ikke har investert i en Blu-ray-spiller til å velge den kombinerte BD/DVD-versjonen av platen, for å være klar til å ta i bruk høydefinisjonsversjonen av filmen når BD-utstyret er på plass.

Teknikken med å legge ulike lag på hver side av en plate er langt fra ny. "Allerede" i 2007 fantes det plater med HD DVD-lag på den ene siden og DVD på den andre.

Det er også blitt utviklet plater som kan bruke Blu-ray og DVD på samme side av platen – i ulike lag. Slike plater har imidlertid ikke dukket opp i handelen enda. Grunnen kan være at det hittil kun har vært mulig å inkludere ett BD-lag, noe som vil kunne gå ut over bildekvaliteten.

(Kilder: Cnet, Reghardware, Startribune)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen