Blu-ray kommet for å bli

(Hannover/Cebit, Teknofil) Warner gikk for ikke lenge siden ut og påstod at Blu-ray ikke var fremtiden på tross av at de vant kampen om HD-formatet.

Dan Silverberg, sjef for Warners digitale satsning, påstod at utviklingen av HD-innhold via nettjenester har kommet så langt at Blu-ray snart vil dø som format det også.

Blu-ray produsentene er derimot ikke med på dette.

Markedet vil vokse

På Cebit tok vi nemlig en prat med selskapet Optiarc. De produserer optiske spillere og brennere for Sonys Blu-ray, noe de markedsførte hardt på sin stand. De har stor tro på at Blu-ray kun er i startfasen av sin utvikling.

- Nå er kampen mellom HD-formatene avgjort. Det betyr at markedet for Blu-ray vil vokse drastisk, sier markedsansvarlig Ralf Wolf til Teknofil.

Prisen avhenger av etterspørsel
Han tror at det vil komme en drastisk prisreduksjon både på Blu-ray-spillere og plater innen året. Han påpeker likevel at dette er avhengig av markedet.

- Vi har allerede merket en større etterspørsel etter disse produktene, men foreløpig er prisen fortsatt høy. Prisen og etterspørselen lever i en symbiose hvor prisen vil synke i takt med at markedet tar av, forklarer han.

http://www.teknofil.no/photoalbum/view/?size=large&id=225134

Lenge til Blu-ray blir byttet ut
Selv har han stor tro på at Blu-ray som produkt har en lengre fremtid enn det Warner vil ha det til. På tross av at HD-innhold via nettjenester vil komme tror han utviklingen her fortsatt har en lang vei å gå.

- Utviklingen er utvilsomt på vei og Blu-ray vil nok til slutt bli byttet ut med nye produkter. Men det vil ikke skje med det første. Her er det snakk om et langt tidsperspektiv. Blu-ray har kommet for å bli på markedet en god stund fremover, mener Wolf.

Det er kanskje ikke uventede ord fra en av produsentene for Blu-ray. Men Optiarc har tydeligvis ingen planer om å stanse sin produksjon og utvikling av produkter tilpasset Sonys format.

Les også:
Blu-ray vil ha kort levetid
.
Macbook Pro med Blu-ray?

Xbox med Blu-ray?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen