Blu-ray klar for Xbox

Microsoft har lenge støttet Toshiba sitt HD-DVD format.

Nå som Toshiba stopper med produksjon og utvikling av formatet skulle du tro det var lite jubel hos selskapet.

Det vil likevel trolig vise seg at de ikke er tapt bak en stol.

Har spiller klar
Ifølge nettstedet Smarthouse melder nemlig kilder innenfor Microsoft at selskapet allerede har utviklet en ekstern Blu-ray spiller for konsollen Xbox 360. Spilleren er allerede i bruk internt hos selskapet og skal etter planene lanseres allerede i Mai.

Microsoft har offisielt uttalt at de vil satse hardt på online underholdning i fremtiden og at HD-format ikke nødvendigvis var en prioritet hos selskapet. Likevel vil de altså nå være med på leken.

Hjertelig velkomne
Sony på sin side har hatt innebygd Blu-ray i sin PlayStation 3 lenge. Mange mener denne funksjonen har vært med å gi Blu-ray et forsprang i format-krigen. Likevel ser de ingen grunn til at ikke Xbox 360 også skal bli utstyrt med samme teknologi.

- Microsoft er hjertelig velkomne til å bruke Blu-ray. I utgangspunktet er det et svært logisk trekk fra deres side i og med at PlayStation 3 har vært en større pådriver for å få publikum til å ta i bruk Blu-ray enn det tradisjonelle Blu-ray spillere har vært. Sony Corporation må avgjøre om Microsoft skal få lov til å ta i bruk Blu-ray, men jeg ser ingen grunn til at de ikke skal få lov til det, sier Michael Ephraim, direktør for Sony Computer Entertainment, ifølge Smarthouse.

Les også:

Xbox med Blu-ray?

Denne uken dør HD-DVD
.
Mikroskopisk HD-DVD-salg.

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen