Blu-ray i ny kamp

Det holder nemlig ikke å være vinner av HD-krigen. Tradisjonelle ”gammeldagse” DVD-plater gaper fremdeles over den største delen av hjemmevideomarkedet. Før Blu-ray kan krone seg selv som den endelige vinneren av formatkrigen venter en hard kamp, spår Variety.com.

Er dette begynnelsen på slutten for DVD-formatet?
Er dette begynnelsen på slutten for DVD-formatet?

Sammenligning

– Fremover vil det bli viktigere for Blu-ray å sammenligne seg med standard DVD enn å føre en allerede vunnet krig mot HD DVD, forteller David Bishop, sjef for Sony Pictures Home Entertainment.

Da DVD traff markedet skuffet det inn penger for de involverte. Å utkonkurrere VHS var ingen stor sak da DVD hadde flere selvfølgelige fordeler, blant annet bedre bilde og mulighet for å navigere seg rundt ved hjelp av menyer. Når det gjelder Blu-ray er det fremdeles regnet som et format for de spesielt interesserte.

Tapt terreng

Hypen rundt Blu-ray har vært stor, men det store salget har uteblitt. Undersøkelser viser at hjemmevideomarkedet har tapt terreng det siste året, og mange i bransjen ville gitt mye for at Blu-ray bare var halvparten så populært som DVD da det ble lansert.

Med salg av stadig større og bedre TV-skjermer lider nok allikevel Blu-ray ingen nød i fremtiden.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen