Blu-ray-popularitet øker

HD-formatene blir stadig mer aktuelle og ønsket for folk flest, men siden det siste året har vært ganske preget av dårlig økonomi, har den betydelige veksten på det hittil kostbare Blu-ray-formatet uteblitt.

Nå som finanskrisen ser ut til å slippe taket og det nærmer seg jul, spås det imidlertid en oppgang for Blu-ray på samtlige nivå.

Ifølge BD Association har salgsvolumet økt med nær 200 prosent i 2009. Samtidig forventer produsentene at prisen på spillerne har falt til 1/3 av dagens nivå innen 2012 og et tilsvarende prisfall på selve diskene.

Bedre økonomi blant kundene og det faktum at stadig flere ønsker seg HD-innhold fører naturlig nok til økt salgsvolum, noe som også fører til at prisene faller pga. lavere produksjonskostnader.

Det jobbes fortsatt med flere HD-konkurrenter til BD, men ingen av disse har knapt noe moment å regne med på verdensbasis.

I skrivende stund er det nok fortsatt Sony PS3 som har vært den største suksessen til Blu-ray som format, men dette kan være i ferd med å endre seg til filmindustrien i stedet.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen