Satya Nadella

Bloomberg: Satya Nadella blir ny Microsoft-sjef

Og investorene vil kaste Bill Gates

Det kan være duket for store endringer i Microsofts toppledelse. Ifølge Bloomberg vil Microsoft snart kunngjøre at en av selskapets egne direktører, Satya Nadella, blir ny toppsjef etter Steve Ballmer. Bloomberg siterer ikke navngitte kilder som skal være orientert om prosessen rundt lederskiftet i Microsoft.

Vil kaste ut Bill Gates

Samtidig blir det antydet at også Bill Gates er på vei ut av Microsofts styre. Bill Gates, som startet Microsoft og lenge satt som toppsjef i selskapet, har de siste årene vært selskapets styreformann. Den posten kan bli overtatt av John Thompson, skriver Bloomberg.

Microsoft har ikke ønsket å kommentere saken.

Nadella, oprinnelig fra Hyderabad i India, har ledet Microsofts satsing på skytjenester siden juli i fjor. Før dette har han blant annet hatt en sentral rolle i Microsoft Office og søketjenesten Bing.

Ønsket en utenfra

En del investorer har ønsket at den nye lederen skulle være en uten fartstid i Microsoft, ettersom de mener det er behov for en ny ledelse som kan riste liv i Microsoft og sørge for høyere utbytte til selskapets aksjonærer. Analytikere tror likevel ikke at Wall Street vil ha motforestillinger mot Nadella.

Investorer har lenge tatt til orde for å få byttet ut Bill Gates som styreformann, fordi de mener han blokkerer radikale og investorvennlige endringer i selskapet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen