Blomsterliv etter døden

Fra University of Warvick i USA, kommer et av de mer kreative forslagene til hvordan vi skal bli kvitt telefoner som har ringt sitt siste ring.

Flower power
Ved å produsere telefonene i et biologisk nedbrytbart materiale, vil de bli kompost og etter en tid brytes helt ned om de legges i jord. Som en rosin i pølsa legges det inn et frø i telefonen. En blomst vil da vokse opp der telefonen ble begravet. Utvilsomt et vakkert minne over en trofast følgesvenn, enten det var en gammel Nokia eller en sliten Siemens som måtte takke for seg.

Forskerne har eksperimentert med frø fra ulike blomster, og kommet frem til at dvergsolsikke gir best resultat. Dvergsolsikker kommer i velkjent solsikkegult, men også andre flotte farger.

Det anslås at det i Europa alene er 100 millioner kasserte telefoner. Dette utgjør en betydelig mengde avfall, og i følge Dr Kerry Kirwan, som leder prosjektet, vil en ideell løsning være å gjøre telefonene nedbrytbare og utstyre dem med et frø.

Også potteplanter
Kirwan sier at de lette etter måter å minimalisere avfallssproblemet på, og kom frem til at det mest effektive er at hver enkelt eier eier tar seg av sin egen telefon.

-Et integrert frø, gjerne synlig gjennom et lite vindu, vil være pent mens telefonen er i bruk, stimulere til at telefonen blir plantet, og telefonen gjør nytte for seg også i etter at den normalt bare er søppel, fortsetter Kirwan. Har man ikke hage, er det en fin sjanse til å utvide samlingen potteplanter.

Prototyper har allerede blitt produsert. Et firma ved navn PVAXX Research & Development Ltd har bidratt med nedbrytbart materiale til dekslene, mens Motorola har stått for elektronikken.

Enten du synes dette høres ut som en god idé eller ikke, kan du lese mer om prosjektet på denne siden.