Blokkerer Intel VT på Sony Vaio

Sony har lenge vært kjent for Vaio-modellene der man blant annet har fokusert på å lage lettvektsbærbare. Selv om maskinene ikke har lange tradisjoner i Norge, finnes det flere som har gjort egen import før de ble tilgjengelig her i 2007.

Dersom man kjøper seg en bærbar maskin med en Intel-prosessor som støtter Virtualization Technology (les: instruksjoner som gjør at virtuelle hoster kjører med høyere ytelse), forventer man naturligvis at det fungerer.

Sony har imidlertid blokkert denne funksjonaliteten i BIOS, noe som heretter kan være ganske så kritisk siden dette er påkrevd for å kunne kjøre "Windows XP Mode" under Windows 7.

Grunnen til at man blokkerte dette i utgangspunktet skal ha vært liten etterspørsel og frykt for alvorlige sikkerhetshull der hele systemet ble liggende åpent.

Selskapet har derimot ikke opplyst om at Intel VT ikke fungerer på Vaio-modellene og har derfor måttet tåle kritikk fra en rekke kunder.

Med Windows 7 på banen ser det imidlertid ikke ut som om selskapet har noe valg og må nok aktivere Intel VT på kommende modeller. Foreløpig er det uvisst når dette blir tilgjengelig, men vi kan ikke tro annet enn at dette må være mulig å ordne med en firmwareoppgradering.

Det finnes uoffisielle metoder for å aktivere Intel VT på dagens Vaio-modeller, men dette gjør man på eget ansvar og er selvfølgelig ikke supportert av Sony.

(Kilde: Notebookreview, Virtualization.info)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen