Dette kan du i fremtiden slippe dersom du er T-mobile kunde.
Dette kan du i fremtiden slippe dersom du er T-mobile kunde. (Foto: Istockphoto)

Blokkér svigermor og andre plageånder

Savner du muligheten til å blokkere svigermor fra å kunne ringe til telefonen din? Du er nok ikke alene. Men kunder hos T-mobile med behov for å blokkere enkeltnummer fra å kunne kontakte en skal nå få muligheten.

Ble saksøkt

Bakgrunnen for denne løsningen er at T-mobile ble saksøkt for å slippe gjennom uønskede tekstmeldinger. Mange tyskere følte seg trakassert av andre, måtte betale for tjenester de ikke ville ha og lignende, og flere slike kunder gikk til sak mot selskapet. Nå har operatøren svart med å utvikle et slikt system, der du bare ved å ringe kundeservice kan "svarteliste" enkeltnummer fra å kunne kontakte deg.

Systemet omfatter alt fra tale til SMS, e-post, MMS og Instant Messaging, og skal ifølge kilder hos operatøren gjøres tilgjengelig i alle operatørens nett.

Ikke hokus-pokus

Grunnen til at et lignende system ikke finnes i Norge, og at det er få operatører i verden som tilbyr det, skal være tekniske utfordringer. Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i Netcom syns idéen er veldig god, men sier den er vanskelig å utføre i praksis.

– Jeg vet at det er et omfattende teknologisk inngrep å få til dette. Det er enkelt og greit ikke noe hokus-pokus. Men vi er i utgangspunktet veldig positiv til en slik tjeneste, siden den blant annet kan beskytte mot mobbing og trakassering.

(Kilder: Tmonews.com, Gizmodo.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen