Blogg-gründer Rafiq Charania og Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum
Blogg-gründer Rafiq Charania og Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum (Bilde: Simen Lønning, Nettavisen)

Blogg.no-skaperen er gått bort

– Hvis det er en mann som har æren for at Norge har mange bloggere, så er det Rafiq Charania, sier Gunnar Stavrum.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Side2.no: Skaperen av Blogg.no-plattformen, Rafiq Charania, gikk bort i helgen.

Charania, som fylte 40 i år, er en norsk IT-gründer og bedriftsleder. Charania hadde stillinger innen forskjellige IT-bedrifter før han i 2003 etablerte selskapet blogsoft sammen med Per Kleven.

Uten Rafiq Charania og hans kompanjong hadde nok ikke blogg vært et så stort fenomen som det er i Norge i dag. 

Les mer: Hvem ga deg makt? (Nettavisen)

– Rafiq Charania var en visjonær og entusiastisk person. Hvis det er en mann som har æren for at Norge har mange bloggere, så er det han, sier sjefredaktør i Nettavisen, Gunnar Stavrum, til Side2.

Selskapet utviklet blogg-teknologien benyttet av blant annet Sprayblogg.no, Weblogg.no og Sveriges største bloggsite, Blogg.se. 

Charania etablerte blogg.no, som benyttet det egenutviklede software. Bloggere som Ida Wulff, Fotballfrue og Emilie Nereng startet på denne bloggplattformen.

Selskapet ble på slutten av 2000-tallet Norges største bloggtjeneste-leverandør og det raskest voksende norske nettstedet.

Charania ble i 2009 kåret til et av Norges hundre største unge ledertalenter 2009.

– Han så tidlig mulighetene for å invitere både kjente personer og vanlig mennesker til å skrive personlige blogger, sier Stavrum.

– Triste nyheter

På Charanias Facebook-profil strømmer det nå inn med kondolanser.

«Nei nei nei så trist. Hadde håpet du skulle vinne denne kampen. Livet er en drøm , omgitt av død. R.I.P Rafiq», skriver Per Heimly.

«Triste nyheter idag. Takk for alt du har gitt av god energi, motivasjon og inspirasjon. Jeg er takknemmelig for å ha kjent deg og fått oppleve ditt fantastiske vesen! Energien din lever videre! R.I.P.», skriver artisten Anine Stang.

«Dette var veldig triste nyheter. Takk for mange gode samtaler og god veiledning opp igjennom årene. Hvil i fred», skriver TV-profil Karoline Berget.

Mediehuset Nettavisen. som lenge samarbeidet med blogg.no, kjøpte i 2012 100 prosent av aksjene i Bootstrap fra gründerne Rafiq Charania og Per Kleven.

– Det er trist at Rafiq ikke fikk lenger tid til å nyte fruktene av det han har skapt. I Nettavisen vil vi savne Rafiq, og våre tanker går til hans nærmeste, sier Gunnar Stavrum.

Les også: Nettavisen kjøper Blogg (Nettavisen)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen