Bløffemailene som fungerte
Teknofil

Bløffemailene som fungerte

De fleste har vel opplevd å motta mailer om at du har vunnet flere titalls millioner i det nasjonale gambiske lotteriet, eller andre luringer som prøver å få deg til å tro at en formue bare er en mail unna. Stort sett lukter vi lunten, men mange har altså latt seg lure.

Mange svarer
Du tenker sikkert at det ikke finnes noen som er lettlurte nok til å falle for disse åpenbare svindelforsøkene, men ifølge en undersøkelse amerikanske PC World har utført, svarer rundt en prosent av mottakerne på disse mailene.

Det vil altså si at hvis en svindler sender ut en million søppelposter, så vil han eller hun få rundt 10.000 svar.


Har du blitt rik via e-post i det siste? Vi "vant" senest 2 milliarder dollar i morges.

30 prosent overtalt
En langt mer bekymringsverdig statistikk er antallet som har latt seg overtale til å kjøpe produkter som de har blitt introdusert til gjennom søppelpost. Hele 30 prosent av de spurte i undersøkelsen innrømte at de hadde kjøpt et produkt som de hadde mottatt e-post-reklame for.

Undersøkelsen viser også at den åpenbare grunnen til at e-postene fortsetter å strømme inn i mailboksen din, er at det er såpass mange som biter på, slik at spammerne faktisk oppnår nøyaktig det de vil.

Historiske bløffer
Det finnes en rekke tilfeller i løpet av de siste tiårene hvor troskyldige har latt seg lure av søppelpost. En av de mest omfattende var på 90-tallet da mange mottok en mail hvor avsenderne utga seg for å være Microsoft.

Mailen var i og for seg uskyldig nok, og var kamuflert som et tiltak fra Microsoft for å opprettholde Internet Explorers markedsandel. E-posten lovet at Microsoft ville utbetale deg penger i forhold til hvor mange mennesker du videresendte mailen til. Angiveligvis hadde flere mottatt opp til 100.000 kroner fra Microsoft, noe som selvsagt ikke medførte riktighet. Flere millioner brukere over hele verden gikk imidlertid rett på limpinnen, og manges mailbokser var fulle i flere uker.


Nigeria-bedragene har lurt mange.

419-bedragene
De såkalte 419-bedragene, også kjent som Nigeria-mailene har lokket overraskende mange. Ifølge CNN er det flere titusen amerikanere som har sendt større pengesummer til mailsvindlerne.

Alt du trengte å gjøre var å sette inn en sum på svindlernes konto, og du ville få enorme summer tilbake. Nå har imidlertid de som står bak disse mailene innsett at Nigeria har fått for mye oppmerksomhet i denne sammenhengen, så nå er det stort sett enten Spania eller Russland hvor du kan bli lurt til å tro at du kan tjene en formue.

Vårt tips: Slett alt.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen