Blodklokker Radeon-kort

Kommer straks i blodoverklokket utgave
Kommer straks i blodoverklokket utgave

Diamond Multimedia er en gammel traver på skjermkortmarkedet, men i det siste har det vært noe mindre fra den kanten enn vi har vært vant med. Nå er det klare med et Radeon HD 4870-kort som skal være såpass overklokket at det skal kunne dra fra et Nvidia Geforce GTX 280-basert kort.

Diamond Radeon HD 4870 XOC Black Edition har en kjernefrekvens på 800 MHz og en minnefrekvens på 1100 MHz. Til sammenligning har referansemodellen 750 MHz på kjernen og 900 MHz på minnet. Dette er kanskje ikke all verdens mye mer enn standard, men Diamond Multimedia skal ha utstyrt kortet med en modifisert firmware som skal muliggjøre ekstra overklokking. Med en modifisert firmware skal kortet kunne kjøres opp til 950 MHz på kjernen og 1200 MHz på minnet.

Et slikt kort trenger kjøling, i den forbindelse brukes en egen væskebasert kjøleløsning fra Danger Den, som jo er et kjent navn innen vannkjøling.

Dessverre er det nok tvilsomt om dette kortet kommer inn på det norske markedet, men hvem vet, det finnes jo andre produsenter der ute også som kan tenkes å komme med tilsvarende kort.

(Kilde: X-bit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen